Nem lennék Kubatov lányainak helyében

2016. szeptember 17. 00:46 - Szelényi Zsuzsanna

Átment a Fideszen a női princípium. “A lányaimat remélem elveszik majd jóravaló fiatalemberek és eltartják őket” – magyarázta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök minap egy oroszlányi fórumon.

Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mi jár a felesége fejében, amikor a lányaik jövőjéről gondolkodnak.Tényleg az az egy dolog jut eszükben, hogy vajon akad majd egy “jóravaló fiatalember” aki elveszi feleségül őket? Az apjuk házából a férjek házába?

Vagy esetleg arra gondolnak, hogy a lányok tanuljanak hímzés mellett még valamit, s ha már tanultak, használják is a tudásukat, legyen klassz munkájuk, tartsák a kezükben az életüket, legyenek társai a párjuknak, boldogok is legyenek? Mert szerintem ezt gondolják a szülők, ha jót akarnak a gyerekeiknek.

Ha így van ez, akkor miért beszél hülyeségeket Kubatov Gábor a saját lányairól?

A Fidesz politikai üggyé tette a nők életét

Azért, mert ezt kell tennie. A Fidesz tavaly novemberben hirdette meg a tradícionális családmodellt, amikor Kövér László a női principium megélésének formájában kijelölte a nők szerepét a társadalomban. A nők szerepe azóta politikai üggyé vált.

A tradícionális családmodell illeszkedik a tekintélyelvű országvezetéshez, amelyben Orbán Viktor, apánk helyett apánk, intéz mindent: országügyeket, pénzügyeket, gondoskodik mindannyiunkról, és megmondja, hogy mi a nők és a férfiak dolga.

A nők többsége Magyarországon azonban nem erre vágyik. Sokkal inkább azt szeretnék, ha a rengeteg fizetetlen munkán, a gyermeknevelésen és a háztartási munkán, osztozna velük a párjuk, és így, a családi felelősségeket és örömeket megosztva minél kevesebb lelkiismeretfurdalással dolgozhatnának ők is, a saját maguk és a családjuk boldogulására.

Európai tapasztalatok szerint azokban az országokban, ahol a nők és a férfiak osztoznak a családi feladatokon, a gyerekek nevelésében pici kortól kezdve részt vesznek a férfiak is, azok ugyanazok az országok, ahol vannak női vezetők, és a nők elleni erőszak szintje is alacsonyabb. Ott mindenki boldogabb. A férfiak is! Sőt, nagyobb a gyermekvállalási kedv. Ugyanis ott születik több gyerek, ahol jó élni. 

Az állam ne szóljon bele

Ez az a világ, amit mi szeretnénk. Ahol a nők és a férfiak együtt határozzák meg a családot, ahol fiúkat és lányokat egyaránt bíztatunk arra, hogy a legtöbbet kihozzák magukból, mert kiegyensúlyozottabb nők és férfiak boldogabbak és igazságosabb családot és jobb országot tudnak csinálni. Erről szól a Több nő programunk is. Hogy elérjük, hogy mindenben társak vagyunk. Otthon, a munkahelyen, a cégek és az ország vezetésében. 

A kövéri-orbáni és kubatovi világban nincs nincs önálló akarat sem kiházasításra váró nőknek, sem férfiaknak. Ahol senkinek sem lehetnek saját választásai, mert Apa mindent megmond és mindent elintéz.

Száz éve túlléptünk már ezen.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szelenyizsuzsanna.blog.hu/api/trackback/id/tr4711716017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.09.17. 06:37:43

Te lehet, hogy 100 éve túlléptél rajta, kis toleráns demokrata.
Mások nem.
Gondolk elismered, hogy joguk van arra, ne értsenek veled egyet.
A tény az, hogy amióta a világ nő vadászik olyan pasira aki eltartja.
Az alfákat keresik, de nem lehet mindenki alfa.
Akinek nem jut azokkal tele a sok pornómagazin, mások szemérmesebben nyomulnak az őket eltartó álompasi után.
Velük dumáld meg, ha zavar a valóság, ne azokkal, akik képesek ezt megérteni, elfogadni, a legalja ott nyomul veled a celebbulikon.

2016.09.17. 15:46:11

"A nők többsége Magyarországon azonban nem erre vágyik." És mi van a kisebbséggel, akik esetleg erre? Akik szívesen olvasnak, sétálnak, kávéházba, fittneszterembe mennek, üldögélnek a kertben, passzióból regényt is írtnak vagy blogolnak, rengeteget vannak a gyerekekkel, időben és kellemes délutáni sétával hozzák el őket az oviból, rengeteget mesélnek nekik és együtt írják a leckét, a kertben biozöldséget termesztenek, és miután volt idejük sok körülnézni a neten a fűnyírók ügyében, este közösen beszélik meg a férjjel és a gyerkőcökkel a nappaliban, hogy melyiket vegyék, van-e rá most szükség. Ha pedig kedvük van, elmennek nemezelési tanfolyamot vezetni, elég kevés pénzéért, de nincs rajtuk kereseti kényszer, mert tökéletesen egyenlőek akkor is, ha a férj tartja el a családot.
No, szóval ők mondjuk a kisebbség. Nekik mit üzenünk, amúgy modernül? És miért ne képviselje egy párt az ő vágyott életstratégiájukat is? Ha egy másik párt azt gondolja, hogy más családmodellt tart ideálisnak (mert ott jobb élni, mint olvashattuk), akkor ez a párt miért nem gondolhat mást?
süti beállítások módosítása