Az orbánizmus tört elő Illésből

2013. szeptember 12. 13:28 - Szelényi Zsuzsanna

Bejegyzés alcíme...

Nincs is annál egyszerűbb, mint érvelés helyett lehülyézni a vitapartnert. Esetünkben lenőzni. Illés Zoltán fideszpolitikusból egy tegnapi vita hevében szaladt ki az egyik legostobább és legősibb férfi sztereotípia, “attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos”.

 Pedig a Fidesz frakciófegyelem kőkemény burkán nem sok minden tör át. A kötelező napi penzumot egy hangon, egy hangerővel nyomják a fideszpolitikusok. A frusztrációtoleranciát is szépen gyakorolják, itt rend van és fegyelem. Ebben az orbáni világban az erő uralkodik és a keménység. Még szerencse, hogy az orbánvilág katonái számára is adatik keménykedési lehetőség azok felé, akiről úgy tételezik, hogy alárendeltebbek, mint ők: a nők felé. Itt van legalább mozgástér: egy kis otthoni feleségbántalmazás, egy kis szexista beszólás a parlamenti padsorok között ad némi örömöt a főnök által kordában tartott férfinépnek. Az orbáni világban, amely most éppen Magyarországot tanítja móresre, egy nő nem lehet képzett, okos, kompetens. A nőnek más dolga van: a dolga a férfiak megtámogatása, a gyereknevelés, a főzés, a sírdogálás.

Meghatározó politikai kultúra

 Az, ahogy egy közösségben a nőkről gondolkodnak, egy-egy kontrollálatlan pillanatban menthetetlenül a felszínre bukkan. Sorba, egymás után jönnek a nyilvánosan kicsusszant szavak és láthatóvá válnak a becsusszant ütések. A nők bántalmazása vagy nyilvános verbális megalázása csak egy árnyalatnyi távolságra van egymástól. Mindkettő azt üzeni: én vagyok a főnök, te pedig utánam következel.

 Ebben a perspektívában tényleg nehéz lehet a fideszpolitikusnak nőkkel vitatkozni. A Fideszt átható kétharmados türelmetlenség és arrogancia egyébként is nehezen engedi a vitát. Ráadásul egy nővel? Ahhoz aztán tényleg súlyosan le kell ereszkedni. Nem csoda, hogyha a fideszpolitikus komoly női vitapartnerrel kerül szembe, elveszti a türelmét.  Mindent átható végső érve kerül elő: egy nő nem lehet okos.

 Azt már a fideszpolitikusok is tudják, hogy ez több mint kínos. Kínos az agyonkézcsókolt feleségek előtt, kínos a frakciótársnők előtt, kínos Magyarország nyilvánossága előtt. Nem csoda, hogy az ellenfelek gyalázásában megizmosodott Kocsis Máté szóvivőt a főnök bocsánatkérésre kötelezte.

Fényévekre lemaradva

 Hogy a nők megítélésében mennyire távol vagyunk a fejlett világtól, azt pár kutatás jól mutatja. Egy amerikai felmérés szerint a nőket az emberek őszintébbnek, intelligensebbeknek, elkötelezettebbeknek, nyíltabbaknak és kreatívabbnak látják, mint a férfiakat. Két vezetői tulajdonságban, ambíció és kemény munka tekintetében ugyanolyannak és csak döntéshozatali képesség szempontjából tartják a férfiakat jobbnak. Mégis, ha azt kérdezik, vajon a férfiak vagy a nők a jobb vezetők, a válaszadóknak többsége a férfiakat tartja jobb vezetőnek. Hogy miért? Az amerikaiak úgy vélik, hogy egyfelől a társadalom nem áll készen arra, hogy nőket elfogadjon vezetői posztokon. Másodsorban úgy látják, hogy az aktív nőket a férfiak visszatartják a magas pozícióktól, harmadsorban, hogy a nők családi feladatainak ellátása nem biztosít elég időt, hogy vezető pozíciót töltsenek be. Az eredmény lesújtó, de bíztató, hogy az amerikaiak ilyen világosan szembe tudnak nézni saját sztereotípiáikkal.

 Ehhez hasonló átfogó vizsgálat női és férfi vezetőkről még sosem készült Magyarországon, de ami készült az igazán lehangoló. Nagy Beáta és Vicsek Lilla a nők és férfiak vezetői szerepéről készített vizsgálatában a női vezetőkkel kapcsolatosan szinte csak negatív értékelések bukkantak fel. A női vezetők elfogadottsága – főként a férfiak között – jelentősen elmaradt a férfiakétól. A vizsgálat egyértelműen rámutatott, hogy a vezető nőknek a pozícióval szemben támasztott elvárások mellett folyamatosan bizonygatniuk kell nőiességüket és azt, hogy a hagyományos női szerepekben is tökéletesen megfelelnek. A nőket elsősorban a már elvégzett munkájuk, a férfiakat viszont a bennük rejlő feltételezett potenciál alapján értékeli a közvélemény. A teljesítményértékelésben teljesen hiányzik az érdemelv. Más vizsgálatok egy további kulcstényezőt is azonosítottak, amely a nőket rendkívül hátrányosan érinti az előrejutásban. A férfiak között tradícionálisan kialakuló társas hálózatoknak (foci, vadászat, sörözések) óriási jelentőségük van a szakmai kapcsolatok alakításában. Ezekből a nők már fiatalon kimaradnak, s ez a gyermekvállalással még jellemzőbbé válik. Márpedig tudjuk, hogy az informális kapcsolati háló biztosítja az előrejutáshoz szükséges információt és nyitja meg az utat a pozíciókhoz.

 A fejlett világban is jellemző, de Magyarországon aztán igazán, hogy a nők a társadalmi elvárások nyomása és a család és a munka harmóniájának nehézségei miatt fokozatosan feladják fiatalkori ambícióikat. Már csak azért is, hogy saját dilemmáiktól megszabaduljanak, mindinkább családkonform, kevésbé rizikós és munkaidő-igényes feladatokat vállalnak, lejjebb viszik a saját magukkal szembeni szakmai elvárásaikat. Az erős alkalmazkodási kényszer önbizalmi válságot vagy beletörődést eredményez. Az ambíciót és a versengést a férfi identitás fontos jellemzőjeként tartjuk számon, nők esetében viszont negatívan ítéljük meg.

Legalább olyan jó vezetők

 A fideszpolitikus erre hajt, és erre épít. Ez azonban már igencsak távol áll attól, ami a mai, magyar valóság: a nők látványosan magasabban képzettek, ma már tudományos fokozatuk is több van, mint a férfiaknak. Egész életükön át tanulnak, sokkal nagyobb mértékben, mint a férfiak. Fontos feladatokat látnak el gyakran a teljes családi menedzsment mellett. A nők jó vezetők. Pont annyira amennyire a férfiak. Ahogy a férfiak, úgy a nők is a felelős helyzetekben mutathatják meg alkalmasságukat és szerezhetnek tapasztalatokat. A nők által vezetett cégek eredményesek, versenyképesek. Ha vannak sajátos női vezetői kvalitások, azok ugyanolyan jól működnek a gyakorlatban, mint a férfiakéi.

 Az a kevéske nő, aki a magyar parlamentben dolgozik, aki teljes ellenszélben küzdötte ki magának a helyet az arrogáns férfiak tömegei között, úton útfélen olcsó férfipoénokkal találkozik. Ennek most lejár az ideje.  Vak komondor, főzőkanál mellé zavarás, leostobázás, sírásra buzdítás nem megy már el a magyar politikai arénában sem.

 Szegény Illés Zoltán. Milyen rémisztő is lehet neki most visszaemlékezni arra a levélre, amit pár évvel, államtitkári kinevezése előtt hat akadémikus és fizikus professzor írt akkori főnökének az egyetemi rektornak. Azt kérték tőle, hogy Illés Zoltánt tartsák távol a nyilvánosságtól, mivel “sem környezetpolitikusként, sem egyetemi előadóként nem engedheti meg magának, hogy tudománytalan, tényszerűtlen, előítéletes állításokkal keltsen bizalmatlanságot és félelmet egy bonyolult, veszélyes műszaki létesítmény iránt”.

112 komment
Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://szelenyizsuzsanna.blog.hu/api/trackback/id/tr865508798

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az orbánizmus tört elő Illésből 2013.09.12. 19:52:01

Az a kevéske nő, aki a magyar parlamentben dolgozik, teljes ellenszélben küzdötte ki magának a helyet az arrogáns férfiak tömegei között.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xebulon 2013.09.12. 19:20:23

A háromgyerekes anyák a legjobb vezetők.
Ők szuperprofin szerveznek meg mindent, hazudni nem lehet nekik, mert mindenen átlátnak, filléres eszközökből mindent megcsinálnak, és ha kell még kényeztetnek is. Megoldanak mindent szeretetből és elég egy ráncolás, hogy észhez térj.

Kár, hogy kevés idejük van a vezetésre!

wirth6 2013.09.13. 00:51:45

"egy nő nem lehet okos." Az érdekes az, hogy ezt senki nem mondta. Legalábbis Illés ebben a felszólalásában aligha. Az már más kérdés, hogy mikor lett olyan a vitakultúra az országházban, hogy a képviselők folyton lehülyézik, lehazaárulózzák, lebűnözőzik egymást, de ez nem igazán tartozik a blog témájához.

Gerilgfx 2013.09.13. 03:43:26

jaj szegény nők így, jaj szegény nők úgy, mindenki gyűlöli és írtja őket. bezzeg most majd jön a gittegylet2094, és helyrerakja ezt az undorító pátriarchális origarchális orbánikális klerikális mocsok országot, az európai unió, és egyéb nyugati imperialista terrorállamok segítségével, meg 10 millió néger, arab, és cigány telepessel!

kiwirágós kivirradtig 2013.09.13. 04:18:49

Eddig érdemes olvasni:

"2013. márciusában Bajnai Gordon csapatával megalapítottuk az Együtt 2014 pártot."

Innentől bla-bla-bla-bla. Üres locsogás, szájtépés.

(Akkor is ezt mondanám, ha bármelyik másik párt embere írta volna.)

okossan 2013.09.13. 04:53:28

Kedves Nők! Most ti írjátok meg kommentben a véleményeteket ezzel az egész üggyel kapcsolatban!

CSENDES 2013.09.13. 05:48:03

@kiwirágós kivirradtig: Hahó! A posztból egy szót sem olvastál el. Neked fóbiád van.
Mert ha Bajnai szóval találkozol, akkor már azt sem érdemes elolvasni,a mit egy tökéletesen más személy, történetesen egy nő ír.

CSENDES 2013.09.13. 05:55:39

@Residente: Nos, én nő vagyok. A véleményem az, hogy bár sok igazság van abban, amit a poszt írója leírt, nem itt a lényeg sajnos.
Tök mindegy, hogy férfi, avagy nő adta volna elő napi rendi felszólalását. A kormánypárt államtitkára így is, úgy is leugatta volna. Ez a stílusuk.
Legfeljebb ez még meg lett cifrázva azzal, hogy nőként is lenézik az előterjesztőt.
Semmiféleképpen nem elfogadható, sem a nők lealázása, de férfi politikusi ellenféllealázása sem. Mert mi lenne, ha egy nő felállna, s kedvezőtlen vagy neki nem tetsző válasz, hozzászólás esetén imigyen szólna hozzá a nő a férfi képviselőtársához:
Nem fogadom el a válaszát, s a "szerszámát" is kicsinynek tartom. Vagy: "szerszámának méretét" s magát a választ elfogadhatatlannak tartom.

midnight coder 2013.09.13. 06:29:48

Attól, mert valaki nő, még lehet hülye. Férfi is. Az illető hölgy, aki a fenti mondatból az egész női nem lehülyézését véli kihallani, nyilván kimeríti a fenti kategóriát.

Ami pedig a felsőbbrendűséget illeti, az leginkább a szociálliberósokra a jellemző - és amúgy erre a posztra is. Tetszik, amint állandóan el akarják hozni ide a keleti pusztákba a Nagy Nyugati Liberós Kultúrát. Ami ugyan rohad - az egész Nyugat nyakig ül a szarban, akár a gazdaságilag, akár demográfia, akár az ökológiai-fenntarhatósági szempontokat nézzük. Azaz, a Nagy Liberós Kultúra amit annyira ide akartok hozni, azért ott sem nagyon működik. Pedig jó pár száz éven át rabolták végig az egész bolygót a jó európaiak, hogy felhalmozzák azt a tőkét amit épp most élnek föl, hála a jó liberós kultúrájuknak. A kieső népesség helyére pedig jönnek a bevándorlók, akik magukkal hozzák a kis nem annyira liberós kultúrájukat, így a sok kis liberós unokája már csadorban fog járni-kelni, és eszébe sem jut megkérdőjelezni Orbán vagy Gyurcsány szultán hatalmát.

sóhajó 2013.09.13. 06:30:56

@Xebulon: de semmi baj, még jó, hogy vannak olyan szuperemberek mint te és a Vezéred, akik minden háromgyerekes anyát ismernek a bolygón személyesen és ezért kollektíven tudtok ítélkezni felettük! Te kis tinó...

1001nappal 2013.09.13. 06:59:43

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed." - Orbán Viktor, 2007. június 26.
Szelényi nem tesz mást, mint amit egykori párttársa rendszeresen. Illés stessztűrésben az egyik leggyengébb láncszem a hatalomban. Nem hajóskapitány, hanem patkány. Elsőnek menekül a hajóról. 2002-ben is ez történt. Még ki sem derült, hogy buktak, de ő már csinálta a balhét, amivel csak rontott a pártja megítélésén és győzelmi esélyein.
Ha Illés politikai kivégzésével kezdi az E14 az orbánizmus szétverési kísérletét, akkor jól választ. Orbán jobban járna, ha saját maga takarítaná el még időben főemberei közül az árulásra, összeomlásra hajlamosakat.

felcsutisuttyo 2013.09.13. 07:24:38

AZ ORBÁNIZMUS OLYAN MINT A FASIZMUS , IRTANI KELL ÖKET AZ UTOLSÓ SZÁLIG!!!!!

northern lights 2013.09.13. 07:53:23

"Azt már a fideszpolitikusok is tudják, hogy ez több mint kínos. Kínos az agyonkézcsókolt feleségek előtt, kínos a frakciótársnők előtt, kínos Magyarország nyilvánossága előtt. Nem csoda, hogy az ellenfelek gyalázásában megizmosodott Kocsis Máté szóvivőt a főnök bocsánatkérésre kötelezte." Addig, míg saját frakciójukban a nők nem állnak ki női ellenzéki politikustársaikért, nem lesz változás. Lehet erkölcstankönyveket írni és erkölcstant tanítani , lehet hittant oktatni, csak épp akik bevezették e változtatást nem viselkednek e szerint. A gyerek meg másolja környezetét. Ha megengedett az efféle kommunikáció- akkor mint ahogy most is van vetülete a társadalomban- lesz is utánpótlása. Bocsánat kérés meg csupán a probléma kendőzése, mindene további következmény nélkül.

"A fejlett világban is jellemző, de Magyarországon aztán igazán, hogy a nők a társadalmi elvárások nyomása és a család és a munka harmóniájának nehézségei miatt fokozatosan feladják fiatalkori ambícióikat. Már csak azért is, hogy saját dilemmáiktól megszabaduljanak, mindinkább családkonform, kevésbé rizikós és munkaidő-igényes feladatokat vállalnak, lejjebb viszik a saját magukkal szembeni szakmai elvárásaikat. Az erős alkalmazkodási kényszer önbizalmi válságot vagy beletörődést eredményez. Az ambíciót és a versengést a férfi identitás fontos jellemzőjeként tartjuk számon, nők esetében viszont negatívan ítéljük meg." Szerintem épp ennek mond ellent, hogy ambíciók miatt is kitolódik az első gyermek vállalása 30. életév fölé, főleg a felsőfokon végzett nők körében. Ha család van is, az magcsalád vagy csonka család, kevert szerepekkel.

notib 2013.09.13. 08:06:18

SzelényiZs: a felsőbbrendűségű attitűdöt, arroganciát az SZDSZ-től örökölték...

bpbp78 2013.09.13. 08:14:03

@midnight coder: szerintem nem érted a lényeget.

Az ország tanultabb és intelligensebb fele tudja, hogy nemtől függetlenül nem hülyézünk le vitapartnert, hanem érveket, ellenérveket sorakoztatunk fel és ezzel "nyomjuk le" (nem túl szépen fogalmazva)

Ha Illés Úrnak lett volna érve, ötlete, gondolata, ami érdemben válasz a Képviselő Asszony kérdésére, akkor ezzel kellett volna előjönnie, nem személyeskedéssel.

De nem volt, mert nem volt ki megmondja neki, mit is kellene mondani...ez a legfőbb probléma.

A Parlamentben ülő képviselők egy jelentős része tanulatlan, intelligencia hiányos egyén, akiknek normális esetben semmi keresnivalójuk nem lenne a Parlamentben!

Vitában, legfőképpen szakmai vitában nincs helye a másik fél emberi mivoltának megsértésének!

Amatőr 2013.09.13. 08:15:14

"Az orbánizmus tört elő Illésből"

Ugyan-ugyan! Ez az állandósuló; "minden bajok gyökere orbán" már betegesnek tűnik.

Épp úgy, mint a szerencsétlen illés képviselő. Hiszen csak az előnytelen külseje miatt a nőknél bekövetkezett kudarcait torolta meg ekképpen.

falazodesyka 2013.09.13. 08:35:23

Hány bőrt húztok még le erről a semmilyen tekintetben nem rendkívüli esetről ???? Már annyira unalmas. Illés nem tett rendkívüli mértékben dehonesztáló megjegyzést, kicsit erősebb volt az átlagosnál, de semmiképpen sem volt annyira erős mint ahogy a baloldal megpróbálja beállítani. Nevetségesen felfújt ügy! Illés ne mondj le ! Ez a sok marha, aki napok óta ezen rágódik, meg csak hadd bolonduljon bele, ha már ennyire idióták.
Mellesleg Illésnek igaza van: a nő szép (relative) de buta, oszt kész.
Alighanem ebben Illésnek igaza lehet... Engem is irritálna, ha egy hülye, de ambícióval megvert nő állandóan kotnyeleskedne...

falazodesyka 2013.09.13. 08:37:45

Nem mellesleg tényleg: nem a női nemet szólította meg Illés, csak ezt az egy LMPs hülyét... ebből szexista ostobaságokat vizionálni és azt hazudni, hogy Illés a női nemet általában szólta le igazi baloldali tempó...

Netuddki. 2013.09.13. 08:43:14

Az ostobaság, korruptság, bűnözői hajlam gyakran jár együtt bunkósággal. Szóval akkor min is csodálkozik a tisztelt blogíró? Ráadásul ennél az illésnél elkelne egy pszichológiai vizsgálat is. Elképesztő, hogy a magyar állampolgárok kikre bízzák az ország vezetését!

==T== 2013.09.13. 08:43:37

Illés bunkó volt, de hát ő a fidesz liberális vonalához tartozik.

De vajon Józsa Istvánból mi tört elő tavaly?

mno.hu/belfold/hajrangatas-a-bizottsagi-ulesen-jozsa-mindent-tagad-1107606

hvg.hu/itthon/20121116_Hajhuzas_a_parlamentben_megszolaltak_a_Fi

kérődzőgiliszta 2013.09.13. 08:43:57

Egy nő csak okos lehet?
Ha buta(ságot mond), nem lehet megmondani, nevén nevezni? Mert nem arról folyik itt a szájtépés, hogy az elempés hölgy butaságot mondott-e, hanem azon, hogy erre IZ rávilágított. Egy politikusnak nem feladata az, ha butasággal találkozik, azt butaságnak nevezze? Lényeges-e a butaság estében, hogy ki mondta, nő, vagy férfi?
Ráadásul IZ egy véleményt mondott, a sajátját, ami - max. - őt minősíti.
Az egész ellenzéki hozzáállás bib@szott álszent, és fals!
Az egészből az következik, ha ellenzéki oldalon egy nő butaságot beszél, azt kormányoldalról nem lehet nevén nevezni!

Netuddki. 2013.09.13. 08:44:48

@falazodesyka: Ócska fideszes troll! Azt hiszed számít a fideszhez méltó magyarázkodásod?

"falazodesyka 0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.12.13. óta tag."

Netuddki. 2013.09.13. 08:46:51

@kérődzőgiliszta: Úgy látom a fideszes propagandagépezet erre az oldalra is rászabadította a fizetett trolljait.
Kedves Zsuzsa! Én az ilyeneket rövid úton ki szoktam vágni a francba...

kérődzőgiliszta 2013.09.13. 08:51:10

@kovi1970: Aki nem a te nótádat fújja, az fideszes troll? Szánalmas kis libsi pötsch vagy! Ezért tartotok itt, ahol! Ezért nem lehet kormányváltás, mert azok, akik nem elégedettek a jelenlegi helyzettel, látva a hozzád hasonló libsi balfaszokat, egy életre letesznek arról, hogy odaszavazzanak!

kérődzőgiliszta 2013.09.13. 08:57:25

Az a gendermaszlag, amit SzZs itt lök, pedig minden jóérzésű embernek agykárosodást okoz!
SzZs fideszes képviselő volt, anno. Elég messzire jutott! Oda, ahol a hozzá hasonlók vannak, mint Fodor, és egy csomó hasonló niemand, akik szétfőttek a levesben! Ezek ennek az önmagát liberálisnak gondoló senkiházi söpredéknek az utolsó rúgásai. Egy szánalmas agónia!

falazodesyka 2013.09.13. 08:58:41

@kovi1970:
Megkérhetlek te szerencsétlen senki, hogy kímélj meg az ostobaságaidtól és nekem ne címezz több hozzászólást? Köszönöm.

falazodesyka 2013.09.13. 09:00:55

@kérődzőgiliszta:
"Ezért nem lehet kormányváltás, mert azok, akik nem elégedettek a jelenlegi helyzettel, látva a hozzád hasonló libsi balfaszokat, egy életre letesznek arról, hogy odaszavazzanak!"
--
Szívemből szóltál... Ezek olyan szellemi nyomorékok, hogy bár hibázik a jobboldal nem egyszer, de ezek a penészszagú mélyostobaságukkal eleve kizárják azt, hogy akár másodpercekre is elgondolkodjon az ember, hogy ne jobbra szavazzon...

Netuddki. 2013.09.13. 09:06:26

@kérődzőgiliszta: @falazodesyka: A stílus maga az ember. Kellemetlen mi ha valaki leleplez benneteket és megmondja, hogy csak ócska fizetett fidesztrollok vagytok.
De hát ilyen az élet, ezzel együtt kell élnetek ha már ezt az utat választottátok. Minden hozzászólásotokkal csak a többiek ellenszenvét és lesajnálását vívjátok ki. Legszívesebben az ember bottal se piszkálna benneteket, de sajnos hiányzik innen is a tahótlanítás gomb...

falazodesyka 2013.09.13. 09:07:52

Mellesleg, épeszű emberben fel sem merül az, hogy fizetett trollnak minősítsen olyanokat akik mást véleményt képviselnek. Azt feltételezni, hogy bárki is ezt itt pénzért csinálja, eleve elmebaj... Én sem pénzért csinálom és nekem még csak eszembe sem jut, hogy feltételezzem egy számomra vadidegenről, hogy fizetik azért hogy úgymond "trollkodjon"..
Nevetséges, szánalmas és el nem tudom képzelni, hogy milyen rothadt lelkivilággal rendelkezik az, aki ilyeneket feltételez. Sőt nem feltételez, hanem kijelentp módban közli, hogy: "Úgy látom a fideszes propagandagépezet erre az oldalra is rászabadította a fizetett trolljait"
Ilyen mérheteten butasággal nehéz mit kezdeni...
Ráadásul mivel a Fidesz jelenleg is toronymagasan vezet, ezért nyilvánvaló, hogy van annyi szimpatizánsa hogy nincs szükség lefizetni ún. trollokat, mindig lesznek olyanok akik kiállnak mellette. Ezek a nyomorultak még az eszüket sem használják... :) Überszánalom...

mojszipupi 2013.09.13. 09:09:32

Én nem a női nem megsértését emelném ki ebből az egészből, mert az egy tróger paraszttól valahol természetes, de hogy még ki is oktat ez a szerencsétlen h Orbán nevét szádra ne vedd, na ez a rémisztő és mutatja meg a ennek a feudális rendszernek a lényegét

falazodesyka 2013.09.13. 09:10:28

@kovi1970:
Már megkértelek egysejtű, hogy kímélj meg a jellegtelen, érdektelen, érdemi reagálásra érdemtelen és legfőképpen mérhetetlenül és fájdalmasan ostoba hozzászólásaidtól.

dr Smittpálelnökúr 2013.09.13. 09:16:43

@falazodesyka: Nektek minden unalmas, ami a saját mocskotok.
Sajnos elég sokat unatkozhatsz, mert folyamatosan gondoskodik szeretett pártod arról, hogy ilyen unalmas dolgok történjenek az országban.
Másnak meg forog a gyomra tőletek.

Netuddki. 2013.09.13. 09:17:58

@falazodesyka: Szerintem meg azt már régen tisztáztuk, hogy ki a szánalmas. Azzal, hogy az illés mellett kiálltál ezt bebizonyítottad.
Közben kiderült, hogy nem fizet neked a fidesz a trollkodásodért, mindezt meggyőződésből csinálod. Na ez az ami igazán szánalmas! Mindenki tudja ebben az országban, hogy a fidesz ostoba, mutyizó, tolvaj, korrupt emberek gyülekezete. Aki kiáll mellettük az elfogadja az értékrendjüket. Ha mindezt nem érdekből teszed akkor már nincs is miről tovább beszélnünk.

Bocs, de most olyan hangulatban vagyok, hogy semmi kedvem leszállni a szintetekre. ;)

dr Smittpálelnökúr 2013.09.13. 09:19:01

@falazodesyka: Egyszer már volt ilyen toronymagas vezetése a fidesznek, minden közvéleménykutató fidesz előnyt jelzett, aztán akkorát zakóztak, hogy szeretett viktor, a vezénylő tábornok kicsit gumiszobába is került miatta.

mrgumby1 2013.09.13. 09:20:51

@Gerilgfx: persze, pedig csak JÓL POFÁN KELL BASZNI ŐKET!

te féreg:)

mrgumby1 2013.09.13. 09:28:27

@falazodesyka: aztat tudod kisember, hogy illés egy pökhendi, arrogáns ember, aki mint a szarral beszél az "alattvalóival", míg ha valaki hozzá akar szólni, annak jelentkeznie kell előtte, és engedélyt kérni a megszólalásra?

az a tipikus bunkó, primitív proli, aki életében egyszer véletlenül fehér terített asztalhoz ül, és egyből elkezd csettintgetni a pincérnek. persze lehet, hogy te is ilyen vagy, és neked ez tetszik, csak ha emiatt mások lenéznek, akkor viseld el.

alfa137 2013.09.13. 09:28:40

TÉNY: Illés válaszában - finoman szólva is - kifogásolható volt nem egy dolog. Például: "attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos". Itt mindjárt legalább három dolog is hibádzik...egyfelől implicite, mint nőt alázta meg a másikat, másfelől nem annak érveivel foglalkozott, továbbá nem "attól", hanem "abból" következik bármi is. Volt még pár - khm - oda nem illő kifejezés, melyet én még borozgatás közben sem alkalmaznék, de mindegy is, kár azokra vesztegetni a szót... TÉNY viszont az is, hogy Illés mondott azért érveket is, melyekről a bunkóságán való felháborodásunk miatt esetleg megfeledkezünk. Mielőtt nekem esne bárki, sietve leszögezném: nem vagyok "fideszes", csak igyekszem szenvtelenül mérlegelni.

MACSKANŐ 2013.09.13. 09:32:28

Szerintem ez a blog foglalta össze legjobban az Illés helyzetet:

noemisszio.blog.hu/2013/08/28/nissan_a_villanyautokon_tul

Mert kitért arra is, hogy Illést nem csak akkor kell támadni, amikor hülyeségeket beszél, de akkor is szót kell emelni ellene, amikor állítólag környezetvédő létére éppen a környezetvédelem ellen dolgozik.

na__most__akkor 2013.09.13. 09:36:14

Politikai kultúra?
kultúra?
KULTÚRA? na mennyé má vaze...

Bocsánatot kér SMSben miután sért a parlamentben?

Mondok egy seggigérő sértést az esküvőn (a templomban a pap előtt, +300 néző/hallgató, mindenki videózik mer van telefonnya nekije, fészbúk), aztán bocsánatot kérek a menyasszonytól az esküvői vacsora vécéjében. Mindent jóvátettem.
Copyright (c) FIDESZ. Parlament. Képviselő.

Régi történet.

Netuddki. 2013.09.13. 09:36:43

@alfa137: Az a helyzet, hogy ez az illés gyerek a viselkedésével magára irányította a figyelmet, ami által ez-az még derült ki róla. Na, innentől engem speciel nem érdekel a véleménye. Ugyanis aki rendelkezik némi IQ-val az nem így viselkedik. Nemcsak akkor és ott a parlamentben, hanem úgy általában sehol. Ugyanis mint kiderült nagyon is beleillik a fideszről alkotott képembe. Tudod, ostoba, mutyizó, korrupt, tolvaj emberek gyülekezete. És, hogy ez mennyire így van itt a mai földmutyiügyük...

na__most__akkor 2013.09.13. 09:40:07

A minimum egy (bármilyen) sértés után:

- ott kérek BOCSÁNATOT, ahol sértettem. Megmég fizetek a sértésért... vagy legalább a per után.

Jogállam, vagy mialófax ---

nnnnnnnn 2013.09.13. 10:04:07

ezt a szar blogot meg dumát. mondjuk nem is vártam mást egy E14-es idiótától. a legjobb az egészben, hogy annak a pártnak a képviselőjének az ügyén lovagol és próbálja politikai haszonszerzésre használni, amelyikben legalább annyi tiszteletre méltó van, hogy nem állt be a csicska bajnaiék mögé.

CSENDES 2013.09.13. 10:27:47

@doggfather: Nem oldana meg semmit.
Az orbáni rendszernek ez csak tüneti kezelése.

A legnagyobb baj az, hogy az ellenzéknek azt se akarják megengedni, hogy kérdezzen, nemhogy ellenőrző funkciót betöltsön. És ez az igazi baj.

Xebulon 2013.09.13. 10:30:05

@sóhajó: Bocs ha elértetted, én pozitívan nyilatkoztam.

yard 2013.09.13. 10:40:54

Amit Illés mondott stimmelhet általánosságban.
Miért, ha Illés szép volna, akkor okos is lenne?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.13. 10:49:59

@felcsutisuttyo: Te olyan vagy, mint a Kim Jong Un nevű nagyszerű kommentelő. Magyarázd már el, hogy mi örömöt ad ez?

zsírmalac 2013.09.13. 10:54:03

@midnight coder: Ez nem liberalizmus, hanem ostobaság. A liberalizmusból nem következik, hogy nem védhetjük saját kultúránkat, illetve, végső soron saját magunkat.

zsírmalac 2013.09.13. 10:55:54

@falazodesyka: "Engem is irritálna, ha egy hülye, de ambícióval megvert nő állandóan kotnyeleskedne..."
Majd ha az állítólagos hülyeget érvekkel veri vissza, esetleg együttérzek vele.

zsírmalac 2013.09.13. 10:57:41

@kérődzőgiliszta: Nem azt mondta Illés, hogy a nő butaságot mondott, hanem azt, hogy buta (nem okos). Nem érzed a különbséget?

A nevem Senki 2013.09.13. 11:00:55

@kovi1970: " Én az ilyeneket rövid úton ki szoktam vágni a francba... "

A demokrácia és a liberalizmus nevében LOL

Ember, te hülyébb vagy, mint egy marék lepke.

CSENDES 2013.09.13. 11:02:48

@zsírmalac: Valóban nem azt mondta hogy butaságokat beszél, hanem azt, hogy baromságokat. (ez utóbbit vonatta vissza az éppen elnöklő személy) Érted a különbséget?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 11:07:21

@CSENDES: dehogynem, ha kirúgnák őt is, meg a komondoros asszonyverőt, meg a nőknek otthon kell maradni szülni fideszest legalább NEM REKLÁMOZNÁK, hogy milyen sötétekkel vannak körülvéve.

és megfelelő büntetések mellett, meg önszelekció egyszer csak normális képviselőink is lennének.

yard 2013.09.13. 11:09:27

Ismerve megalkuvás nélküli, szinte kényszeres igazmondásukat, legendás vonzódásukat a médiaszabadság irányában, a közpénzek átláthatatlan lenyúlásának teljes elutasítását, a személyi kultusz építgetése iránti mérhetetlen viszolygásukat, az elbizakodott önhittség teljes hiányát, iszonyodásukat az amatőr, idióta politikai szerencsétlenkedésnek még a gondolatától is, és hogy teljesen kizárt náluk a csőcselék irányított felhergelése - már tényleg a csak a nők iránti fokozott nagyrabecsülésük kinyilatkoztatása hiányzott.

bigmax 2013.09.13. 11:11:10

Simpla kutyakomédia ami az orbáni esküvőről akarja elvonni a sajtó figyelmét.A posztoló egy mellékszereplő volt.
Felnőtt ember minden emberi állatfaját ismer és ha intelligens tudja milyen formában ért az adott állat és annak megfelelően kell válaszolni.Az itteni esetben egy kérdő mondattal el lehetett volna rendezni: Mi van baromarc nem áll fel?:D
Felesleges velük szemben a jómodor hisz ők nem ismerik így reagálni se tudnák rá.

CSENDES 2013.09.13. 11:15:13

@doggfather: Éppen azt feszegetem egy másik blogon, hogy amennyiben igaz az, a kormány tagjainak kötelessége az írásban feltett kérdésekre válaszolniuk, akkor a szóban feltett kérdésre is kötelesek válaszolni.

Itt pedig az a lényeg, hogy a kérdésre nem válaszolt az államtitkár.

Itt tehát nem a normális képviselő hiányzik, hanem a normális kormánytag, akinek kötelessége az ellenzék kérdéseit megválaszolnia.

bigmax 2013.09.13. 11:23:26

ha egy kis esze lenne az ellenzéknek már gyártatná az orbán nyalókát ,hogy az orbán hívők gyakorolhassák a nyalást addig is amíg oda nem férnek az igazihoz!Elképzelem ahogy a parlamentben az orbán szolgák bőszen és átszellemülten szopogatják a nyalókát és álmodoznak a vezérük....:D

cönde 2013.09.13. 11:24:00

@falazodesyka: Az említett nő hülye ugye? Szerinted. Nézd meg az életrajzát, a tudományos előmenetelét öreg... Gyanítom felfogni sem tudod mit jelentenek ezek. De azért te lehülyézheted.. Ilyen az amikor a tetű megtetvesedik... És akkor más baromságaidat még nem is minősítettem.

Lencsés István 2013.09.13. 11:28:21

Nincs ilyen , hogy . : " .... orbánizmus .... " .

yard 2013.09.13. 11:33:48

@Lencsés István: pedig vannak ismérvei, pl "aki nem focizik, az ne is egyék!"

dr. gernika 2013.09.13. 11:33:55

Egy ismerősöm története Illés Zoltánról a közelmúltból (nevek elhallgatását kérte):

"A télen megfelezték a munkahelyünket. A dolgozók fele az ún. NEKI-hez került (Nemzeti Környezetvédelmi mittudomén - majd utánanézek pontosan) a másik fele pedig maradt a Vízügy velem együtt. Nem ment ez egyből. Előszőr úgy volt, hogy Illés Zoltán lesz a legfőbb főnökünk. Úgy volt, hogy meglátogat bennünket. Elmondták, hogy ha belép az irodába, akkor fel kell pattanni, vigyázzba állni, és mondani, hogy "Államtitkár úr, XY jelentkezem!" Mindenki be volt tojva. Aztán nem tudom miért, de elmaradt a látogatás. Mindenki megkönnyebbült. Az egyik kolléganőm (jó nő) megjegyezte, hogy "volt ez már életében nővel?" A nóta vége végül is az lett, hogy a NEKI főnöke lett Zoltán "barátunk", a mi főnökünk pedig "jó" Pintér Sándor belügyminiszter. Nem merek hozzászólni, mert sosem lehet tudni mit hoz a jövő. Tudod, figyelik a Facebookot."

zengjen a dalunk fajtárs 2013.09.13. 11:50:44

Mostanában az ős-szdsz aktivisták úgy jönnek ki az illegalitásból, mint avar alól a lótetű. Mivel semmit se tanultak és semmit se felejtettek, nincs esély a restaurációra, csak megy a mantra " A fejlett világról"

Orbánról se tudnak újat mondani, hiszen már hallottuk hogy veri az összes felelségét, a gyerekeit éhezteti, sőt olyan is volt már hogy ki kellett pucolniuk a cipőjüket (!!!) ezt még a televízió is megmondta. Kényszermunka tehát, ami biztos jele annak hogy fasizmus épül

Ja és Illés Zotyó, hát én őt férfinak nem mondanám, inkább egy öltönyös asszony, sok hisztis allűrrel, aki jól hajbakapott egy másik zöldmezős aktivistával. A történet az én olvasatomban kb. ennyi

Messerschmitt 2013.09.13. 11:53:51

"öregecskedő feleség..." Megvan gyerekek?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 11:54:50

@CSENDES: persze, az a másik bicskanyitogató, hogy nemhogy érdemben, de sehogy nem válaszolt, csak sértegetett, de ugye a stílus maga az ember, így az jobban feltűnik mindenkinek.

Ebben az esetben nekem is rosszabbul esik, hogy bunkó, mint, hogy nem válaszol, a nem válaszolás "természetes" sajnos. lásd Tarlóst aki ennek nagy mestere minden választ a kérdés minősítítésével kezdi aztán erről folytat polémiát míg nem kap egy másik kérdést és a kör kezdődik elölről.

yard 2013.09.13. 11:55:36

@zengjen a dalunk fajtárs: és a te olvasatodban a Verespataki ciános aranybányászat az hogy néz ki (má'mint Tiszai élővilágilag)?

zengjen a dalunk fajtárs 2013.09.13. 12:04:33

"egyfelől a társadalom nem áll készen arra, hogy nőket elfogadjon vezetői posztokon"

A libsiknek ez a mániájuk, folyton át akarják gyúrni a közfelfogást, kimosni a zemberek agyát. Csak úgy mondom, hogy SZZS nyitott kapukat dönget, Magyarországon speciel az emberek több mint 80%-a elfogadna nőt miniszterelnöknek. Most már csak a jelöltet kéne megtalálni

zengjen a dalunk fajtárs 2013.09.13. 12:09:58

@yard:
"Verespataki ciános aranybányászat "

Ha már ez E14 oldaláról nézzük a dolgot, Bajnai mit tett a beruházás ellen miniszterelnökként? Mert szerintem semmit

yard 2013.09.13. 12:12:28

Ami mögötte van: szexizmus meg bárgyú pofátlanság meg Kövér nem szól, meg izé. Nem erről szólt, hanem arról, hogy Romániában a magyar származású szakember keresztülvitte az ottani parlamentben a verespataki bányanyitást. Ami már egyszer glatt kipusztította a Tisza élővilágát a határ környékén. És ezt tudva, a zillésék nem nagyon kajabáltak ellene.
Ez lett vón'. Hogy ne vegye a szájára a miniszterelnök nevét? Az szimpla elterelés, meg nyócosztályhiány (egyébként hová vegye akkor: a fenekére?).

CSENDES 2013.09.13. 12:16:45

@doggfather: A Házsazbály 42. § (2) bek. értelmében köteles válaszolni.

Szankciót azonban nem láttam arra vonatkozóan, hogy mi van, ha megszegi a kötelezettségét.

Mondjuk szerintem ezért kellene meneszteni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 12:18:50

@CSENDES: de válaszolt (kért szót, megkapta, kitöltötte a válaszidejét), sőt a kormánytöbbség elfogadta a válaszát.

Igaz, hogy ha azt mondja 5 percig, hogy blablabla azt is megszavazták volna. :S

CSENDES 2013.09.13. 12:23:10

@doggfather: A feltett kérdésre nem válaszolt. A kérdés az volt, hogy tettek-e valamit most, és nem az, hogy mit tett OV személyesen az előző kormányzása idején, mikor a katasztrófa bekövetkezett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 12:26:33

@CSENDES: akkor még 1x. :)

abban az esetben válaszolt, ha a kérdező elfogadja a választ, vagy a ház elfogadja.

sz.r a rendszer szerintem is, de ez van. Megtehetik, mint írtam, hogy 5 percig blablat ismételgetnek, és hiába tudja mindenki még ő is, hogy nem válaszolt akkor is a házszabály szerint válaszolt.

Ennyi.
jöhet az új kérdés.
sajnos.

CSENDES 2013.09.13. 12:26:38

@doggfather:"... blablabla azt is megszavazták volna ."

és még megsértődnek, ha le "gombnyomó-droidozzák" őket.

öntudatos 2013.09.13. 12:28:50

A korábbi hozzászólásokat átfutva úgy gondolom, hogy a hozzászólók nagy része férfi. Általában nem a felvetett problémára reagáltak, hanem inkább politikai sárdobálásba kezdtek. Tehát részükről a probléma nem probléma. Jelentéktelen, szőnyeg alá söpörhető elszólás. A férfiú "nem általánosított, csak egyetlen nő felé intézett kritikát". Éppen ebben a "csak"-ban, a legyintésben látom a veszélyt.
40 éves vagyok, nő, mégis férfiak által "uralt" területen szereztem elismertséget és építettem karriert. A sikert kitartással, rengeteg munkával és áldozattal értem el. A szakmámban hazai és nemzetközi környezetben is elismertek. Egyetértek a blog írójával abban, hogy egy nőt a teljesítménye alapján ítélnek meg, míg a férfiak "bratyizásból" is jól megélnek egyes munkahelyeken. Az én általam végigjárt munkahelyekről, tapasztalatból beszélek, véletlenül sem szeretnék általánosítani. A pályafutásom során számtalanszor hallottam olyanokat, hogy "ne törődj vele, hisz nő" vagy "biztosan 'olyan' napja van". Gyakran éreztem undort, amikor férfi kollégáim egy mellettünk elhaladó hölgy melleit, lábait dicsérték, vagy éppen kitárgyalták, hogy az előző hétvégén ki milyen módon közösült az adott hölggyel vagy az éppen aktuális partnerével. Itt szeretném megjegyezni, hogy ilyen mondatok és viselkedés munkahelyi/szexuális zaklatásnak minősül fejlettebb országokban, és igen szigorúan büntetendő. Ahhoz, hogy ne legyek hasonló mondatok céltáblája, elnyomtam magamban a nőt, nadrágban, zárt blúzban dolgoztam. A nőkkel kapcsolatos degradáló mondatok engem nem visszavetettek, hanem motiváltak. Még többet képeztem magam, többszörös munkatempóval dolgoztam, munkában és teljesítményben megelőzve a legtöbb férfi kollégámat. Itt kell megjegyeznem, hogy a mentorom férfi volt, olyan férfi aki munkatársként és nem nőként kezelt és a mai napig baráti viszonyban állunk.
Mielőtt bárkiben felvetődne, a sikert és elismertséget nem bratyizás útján, nem is szexuális szolgáltatások révén, hanem kemény munkával, az eszem és a szívem teljes beleadásával értem el. Amikor 39 évesen úgy éreztem, hogy a szakterületemen elértem a lehetséges legtöbbet, akkor volt bátorságom váltani, és a közszférát elhagyva most a vállalkozói világban próbálom leküzdeni a kihívásokat. Elhagytam a férfiak világát és nyitottam az általam eddig magamban elfojtott nőiség felé, nőkkel és nőkért dolgozom. Nem a meggazdagodás a célom, hanem hogy a bevételeimből meg tudjak élni. Hozzáteszem, ez ma Magyarországon egyáltalán nem könnyű.
Végezetül - még mielőtt elkönyvelnének "leszbikus feministának" - egy csodálatos férfivel élek, aki minden olyan tulajdonsággal rendelkezik amitől számomra a férfi férfi. Szerető, figyelmes, gyengéd, előzékeny és nem gyáva kimutatni az érzéseit.
Köszönöm, hogy megtisztelt a figyelmével.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 12:31:18

@CSENDES: nem a te kérdésed "jöhet". :) az ogy-ben jöhet az új kérdés így gondoltam. ;) :D

megsértődnek e vagy se a fidesz frakció nagyobbik része pusztán szavazógép. :D

yard 2013.09.13. 12:35:47

Gratulálunk. És olyat is láttam, hogy a titkárnő évtizedes gyakorlattal rendelkező szakembereknek dirigált, miután kedves volt a főnökéhez, aki megtette helyettesének (nem hivatalosan).
Meg volt olyan is, hogy női szakaszba kerülve kellemetlennek tűnt, mikor kitárgyalták egymás közt a pasikat. Meg olyan, hogy miután nem jött be a felkínálkozás, szinte naponta kapta a kést az ember a hátába.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.09.13. 12:41:57

@öntudatos:
"Gyakran éreztem undort, amikor férfi kollégáim egy mellettünk elhaladó hölgy melleit, lábait dicsérték, vagy éppen kitárgyalták, hogy az előző hétvégén ki milyen módon közösült az adott hölggyel vagy az éppen aktuális partnerével. Itt szeretném megjegyezni, hogy ilyen mondatok és viselkedés munkahelyi/szexuális zaklatásnak minősül fejlettebb országokban, és igen szigorúan büntetendő."

Időnként tud ám örülni annak is a zember, hogy nem vagyunk egy "fejlettebb ország". Remélem nem is leszünk a libsik elképzelés szerint. Ezért kell megerősíteni a etávoltartásukat a hatalomtól

diplomassenki 2013.09.13. 12:58:18

Tegnap, miután egy gyalokátkelőn parkoló (drága fekete nagy autó) kb. 20 éves fiúcskának szólni mertem, hogy rossz helyen áll a reakciója az volt, hogy "DAGADT DISZNÓ, FOGYÓZZÁL"

Igaz, van rajtam felesleg (ilyesztően sok nincs), de szültem 3 gyereket, lehetek beteg, meg egyébként is.

Ma, ha egy nő vissza mer szólni egy hímneműnek azonnal a kinézetében alázzák meg.

És drága kormányunk még rá is erősít!!!

Sötét középkor!

diplomassenki 2013.09.13. 13:12:12

@öntudatos:
Nagyon jól összefoglaltad a magyar valóságot!

Elszomorító!

Az én partnerem is azért a társam 15 éve, mert igaz társ!

Nem leszünk gyarmat ! 2013.09.13. 13:24:43

Lehet, hogy Illés Zoltán szerencsétlen szavakat használt vagy rosszul kommunikált, .........
... de hát ha egyszer igaza volt :)

eau sauvage 2013.09.13. 13:26:56

@öntudatos: Szia! Ezzel a hozzászólással azt hiszem nem segítetted azt az ügyet, amiért klaviatúrát ragadtál.
Nem ismerlek, így nem rólad, hanem a leírtak alapján kirajzolódó képről mondok véleményet.
Hozzászólásod fő motívumai:
-elismertség
-karrier
-siker
-kitartás
-rengeteg munka
-áldozat, stb, stb.

40 éves korodra elértél valamit a szakmádban/pályafutásodon.. Na és? Rengetegen futnak be ilyen típusú karriert. Valószínű férfiként többen.A te mondanivalód viszont arra irányult, hogy ez azért elismerésre méltó mert nő vagy.
És itt van a bazi nagy ellentmondás. Ha pozitív megkülönböztetésről van szó, akkor érvényes a női mivoltra való hivatkozás? Amikor meg negatív a megkülönböztetés, akkor viszont szemét, rohadt hímsoviniszta világ...
Mérjünk egyenlő mércével.

Beszédes a magánéletre való hivatkozás is.
-szerető, figyelmes, gyengéd, előzékeny...
Csupa olyan tulajdonság, ami arra utal, hogy te mit kapsz, vagy mit szertnél kapni. Arról viszont egy szó sincs, hogy te mit adsz...

Még egyszer, nem veled van bajom, hanem a jelenséggel.

Bafana 2013.09.13. 13:29:01

Balfaszságot csinált Illés, de ez nem akkora ügy, hogy ennyit rugózzunk rajta. A fingszag is elillan egy idő után. Az a szánalmas, aki még napokig szimatol utánna.

horgi1 2013.09.13. 13:29:33

Illés sms-ben bocsánatot kért a hölgytől. Ez is utal a kormánypártiak nem létező viselkedés kultúrájára! Nyilvánosan élcelődött egy höggyel hivatalos fórumon,ezen a módon illene bocsánatot kérni és nem sms-ben.Én nem fogadnám el a bocsánatát ezen a módon, azon a fórumon tegye meg ezt a lépést, amelyiken fölényesen élcelődött a hölggyel.

diplomassenki 2013.09.13. 13:33:42

@Bafana: neked is lóg a nunid ugye?

Puhapöcs!

tonypek 2013.09.13. 13:38:18

"Orbán nevét szádra ne vedd"
Ezt nem lehet elszólásra fogni. Ez maga a fidesz - NER lényege.

kérődzőgiliszta 2013.09.13. 13:38:53

@zsírmalac: A szépség látszik, a butaság pedig a megnyilvánulásból következik! Arról, hogy az elempés butaságot beszél, ergo buta, kizárólag az elempés tehet! IZ csak konstatálta a dolgot. Ha ez kellemetlen.... Nem kell beleszólni olyan dologba, amihez nem értünk!

diplomassenki 2013.09.13. 13:43:24

@eau sauvage:
Addig, amíg a férfiak nem értik, nem lehet érdemi vitát folytatni.
Nem vagyok egy emancipunci, de az elmúlt évek kijelentései kezdenek azzá tenni.
A nő is ember!

De vegyük sorra:
Egy férfi ugyanazért a teljesítményért sokkal több elismerést, megbecsülést kap, mint egy nő.
Egy férfi - ha van családja - elmegy dolgozni, este hazamegy kiszolgáltatja magát, megissza a örét, megnézi a meccset és néha ráfordul az asszonyra, mert van neki már kevésbé elhasznált macája.
Asszony:
Korán kel, reggeli rutin, reggeli, uzsonna, esetleg ebéd elkészítése, berak egy mosást, elindítja acsaládot, elmegy dolgozni, hazafelé bevásárol, összeszedi a gyerekeket, szülőire jár, különórákat szervez, este otthon vacsoráztat, kitereget, betesz egy újabb adag mosást, kikérdezi a leckét, játszótérre megy, beszélget a gyerekekkel, takarít, mosogat.
JA ÉS LEGYEN VÉKONY! CSINOS! SPORTOLJON ÉS mindig legyen kapható a SZEXRE!

Bafana 2013.09.13. 13:52:14

@diplomassenki: Szar életed lehet! Nálunk a családban nem így működik. Sajnállak Öreg!

eau sauvage 2013.09.13. 13:54:53

@diplomassenki: Amit írtál, az ugyanolyan sztereotíp, mint amit a másik oldalon kritizálsz...

A sörszagú, böfögő, szexet követelő hím és a megállás nélkül dolgozó, a családjáért (és a lusta férfiért) áldozatot hozó nő...

Másik oldalról meg a rohadt karrierista nő, aki nem törődik senkivel, csak saját magával, nem képes esténként meleg vacsorát készíteni a családnak, és még szexelni sincs kedve, mindig migrénje van...

Pont arról írtam, hogy amíg csak szélsőségekben vagyunk képesek gondolkodni, mikro és makroszinten agyaránt, addig nagyon sokáig lesznek illészoltánok, mert mindig lesz fogadókészség rájuk.

diplomassenki 2013.09.13. 13:56:18

@Bafana:
Nem magamról írtam!
Az én férjem is segít, de anyámnak ilyen élete volt és sok ismerősöm él így!

diplomassenki 2013.09.13. 13:59:20

@eau sauvage:
Én azért bátorkodom írni, mert én 10 éve a családomnak élek és férjem nem egy szarházi, sőt!

De mélyen az agyakban nagyon komoly baj van! Főleg ha a parlamentben ülők is ezt közvetítik!

Bafana 2013.09.13. 14:07:13

@diplomassenki: "Ja és nem vagyok öreg!" Részletkérdés. Nem ismerlek, nem érdekel.
Leírtál egy tipikus bunkó férfitipust és egy áldozati nőt, majd szétkened mint a fekáliát, hogy ez egy családmodell, a többség így él.

diplomassenki 2013.09.13. 14:11:54

@Bafana:
Szerencsére mennem kell, mert egy büdös bunkó vagy.
Ma hazánkban 10 családból 9-ben így élnek!

Ahogyan írsz, még azt is el tudom képzelni, hogy vered az asszonyt!

zengjen a dalunk fajtárs 2013.09.13. 14:25:13

Bruhaha micsoda épületes vitát eredményezett a topic! Jobb ez mint a Sas-kabaré!

Szvsz a férfi 19 a nő meg 1 híján 20, vagy ha úgy tetszik zsák meg a foltja, nincs mit egymás szemére vetni. Mostanában meg pláne nem, hogy a nemi szerepek felcserélődnek erősen. A reszelős hangú bagózó-piálós nő meg a cérnavékony hangó nyeszlett fickó már szinte tipikus jelenség. Illés Zotyó például az utóbbi kategória

wirth6 2013.09.13. 15:15:48

@doggfather: A komondorost már kirúgták.

wirth6 2013.09.13. 15:17:07

@diplomassenki: Az interneten 10 statisztikából 9 kitalált.

Lencsés István 2013.09.13. 15:27:38

@yard: Mondatkezdés nagybetű . A rövidítés szint alatti . Amit írtál ismérvnek az is hazugság , és fosva írod , így még szánalmasabb .

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.13. 15:33:17

@wirth6: igaz a 3ból 1et... Nem nagy büszkeség, azt amelyik konkrétan veri a nőket nem csak a szavaival alázza őket. :S

Gerilgfx 2013.09.13. 15:50:35

@mrgumby1: állítólag a ,,te féreg'' az sosem szokta megtenni érvek helyett

mrgumby1 2013.09.13. 18:27:33

@Gerilgfx: ja hat nem akartam en neked ervelni, annyira nem tartalak

yard 2013.09.13. 20:59:27

@Lencsés István: csak neked
(te vagy a mondatkezdés és a NAGYBETŰ)

youtu.be/PxSboP41SKc

most egyenek, ne egyenek?

wirth6 2013.09.13. 21:10:26

@doggfather: Akkor Illést most azért kéne kirúgni, mert lehülyézte egy képviselőtársát, vagy mert az adott képviselőtársa történetesen nő? Mert ha az utóbbi, az olyan kettős mérce lenne, amivel nem nagyon tudnék egyetérteni. Viszont ha bármely képviselő lehülyézése kirúgást ér, akkor például a "loptok, csaltok, hazudtok" tábláért igazán enyhe büntetés a bírság, hiszen ez azért annál nagyobb sértés. Nem mondom, hogy nem lenne jó, ha normálisabb hangnem lenne a parlamentben, és nem mocskolnák egymást a képviselők, de azért a kirugdosás szerintem elég drasztikus megoldás lenne erre.

Gerilgfx 2013.09.13. 22:45:58

@mrgumby1: annyi baj legyen, hisz annyit érünk, amennyit változtatunk a világon.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.14. 09:07:31

@wirth6: de ha nem kirugdosod őket, akko mi marad?! kapnak 50ezres büntetést (már aki, illés ugye azt se) amit a párt kifizet, és mehet minden tovább. Egyre durvább és durvább dogokat vágnak egymás fejéhez. Valahol valamit tenni kell ellene, nem?!

Lencsés István 2013.09.16. 08:28:53

@yard: A mondatkezdés továbbra is nagybetű , ha ez nem változik , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A mondatkezdés a nevem után kezdődik . A link nem tény .

okossan 2013.09.16. 21:06:43

@CSENDES: Megkésve bár, de köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet!
süti beállítások módosítása