Hazugságkörforgás

2014. november 08. 11:14 - Szelényi Zsuzsanna

Ma a korrumpálódott kormány a legsúlyosabb nemzetbiztonsági kockázat Magyarországon

A hetekben zajló korrupt adóhatóság-botrány a szemünk láttára rajzolja ki, hogy az orbáni Magyarország, amiben élünk, az egy velejéig romlott, korrupt rendszer. Miután a szerdán lelepleződött NAV-elnök még mindig a helyén van, kijelenthetjük, hogy Orbán Viktor megbukott. Lehet, hogy közjogi értelemben ő a miniszterelnök, de hitelessége megszűnt.

Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor és több kormánytag hetek óta tudja, hogy a közélet tisztasága szempontjából legkényesebb nemzeti hivatal, az adóhatóság vezetője korrupciós ügyben érintett. Nem kételkedünk abban, hogy az Egyesült Államok képviselői megalapozott információk alapján tiltották ki Vida Ildikót országukból.

Azzal, hogy Vida a nyilvánosság elé lépett, de semmit nem mondott, és a kormánytagok továbbra is hülyének tettetik magukat, világossá vált, hogy a Fidesz leplezi a korrupciós ügyeket. Amit látunk, csak a jéghegy csúcsa. A korrupt adóhatóság-botrány valódi felderítése rávilágítana az Orbán rendszer egészének természetére. Ebben a rendszerben Vida Ildikó és hivatala csak egy láncszem. Egy normális, európai országban egyszerűen nem fordulhat elő, hogy a nemzeti adóhatóság vezetőjét és munkatársait korrupciós érintettség miatt kitiltják az Egyesült Államokból.

Egy normális, európai Magyarországon ilyen esetben az adóhatóság vezetője azonnal lemondana, és arra kérné a kormányt, hogy vizsgálja ki a hatóság működést és a vele összekapcsolódó ügyeket, mert csak így tisztázhatja magát a vádak alól. Ha azonban Vida Ildikó NAV elnök menekül a nyilvánosság elől, az őt kinevező kormány tagjai pedig falaznak neki, akkor Orbán Viktor és kormányának tagjai bűnpártolást követnek el.

Orbán Viktor, az egykori liberális politikus tegnap még megtehette volna, hogy haladéktalanul felmenti Vida Ildikót és alapos vizsgálatot rendel el a NAV működése körül, kiemelten kezelve például a Horváth András (egykori NAV tisztviselő) által dokumentált ügyeket. De ő meg sem szólalt. Hallgatásával nyilvánvalóvá tette, hogy ismerője, részese, vezetője a kormányzati korrupciós folyamatoknak.

Ha Magyarország normális európai ország volna, a miniszterelnök órákon belül leváltotta volna a NAV érintett vezetőit és megkezdte volna a vizsgálatokat. Orbán Viktor azonban ezzel adós maradt. Így ma már az is kevés volna, ha leváltaná a NAV elnökét.

Meggyőződésem, hogy Orbán nyílt szembefordulását a liberális demokráciával, a harsány Nyugat ellenességet, Paksot, a Déli Áramlatot, a Közgépet, az egyre nyíltabb korrupciót egyre kevesebb jóérzésű polgár nyeli le. Ma Magyarországon a legsúlyosabb nemzetbiztonsági kockázatot a korrupciós rendszert működtető, és az országot Putyin karjaiba navigáló kormány jelenti.

A NAV botrány nem az amerikaiak ügye, hanem a mienk magyaroké. Nekünk kell megoldanunk. Nekünk kell kikényszerítenünk, hogy a kormány és a hatóságok feltárják a valóságot. Kiki a maga módszereivel. Ki a parlamentben, ki a jog eszközeivel, ki az utcán. Egy ilyen kormánnyal szemben a polgári engedetlenség és ellenállás széles eszköztára legitim módon alkalmazható.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szelenyizsuzsanna.blog.hu/api/trackback/id/tr836877673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Tasnádi 2014.11.08. 18:31:02

Nagyon nem tisztességes ez a hozzáállása a Fidesz kormányának. Ilyen hibákat elkövető kormánynak nem szabad működnie és le kell őket váltani nagyon sürgősen! Ez az egész velejéig romlott korrupt vezetőséget feltételez akik csak a saját zsebüket tömik. El velük!

Amatőrfilmes 2014.11.08. 20:26:45

Akkor holnap tiltsam le az adóelölegem???

Tippking 2014.11.09. 15:28:40

Csak egy tipp : Miért nem a parlamentben vetik fel ezt a kérdést ?

Szelényi Zsuzsanna 2014.11.09. 23:22:05

@Tippking: Folyamatosan felvetem. Minden nap megszólítok valakit. És tolom tovább!

christvhu 2014.11.10. 14:07:54

@Szelényi Zsuzsanna: Vida Ildikó érintettsége, ennek beismerése és az, ahogyan a kormány fedezi őt, lehetőséget ad annak feltételezésére, hogy nem a saját egyéni haszonszerzése volt a cél.
Ki/kik voltak a megbízói? Milyen vizsgálat fogja feltárni az összefüggéseket és annak objektivitását milyen eszközökkel lehet garantálni?

De van még nagyon sok kérdés, amit evvel az üggyel kapcsolatban (is) fel lehetne és fel is kell tenni.

Ki fogja ezt felvállalni a parlamentben?

Vajon mennyire lehet megbízni egy olyan parlament bármely tagjában, amelyikben több, mint 4 éve érdemi ellenállás nélkül születnek százszámra a minden előkészítést (hatástanulmányok, társadalmi és szakmai egyeztetések) nélkülöző törvények?

Kedves Zsuzsanna! Félre ne értsen, nem az Ön személye indikálta ezeket a kérdéseket. Sőt. De vajon nem kellene új dimenziókat nyitni a parlamenten belüli ellenzéki tevékenység terén is? Egységes és határozott fellépést, tervezett és hosszútávú stratégiát, akár bojkottot(..) várnánk.
Nem érzi úgy, hogy az elmúlt négy év során az ellenzéki pártok gyakorlatilag inkább segítették, mint gátolták az ország teljes erkölcsi és gazdasági kifosztását?

Irányváltás kell, nem meglovagolva, de támogatva a budapesti őszt.

Sok sikert hozzá, mindannyiunk érdekében!
süti beállítások módosítása