Ne add fel az álmaidat!

2016. március 07. 18:03 - Szelényi Zsuzsanna

Nemrég találkoztam egy a fejtörővel. Így hangzik: egy apa és a fia autóbalesetet szenvednek, és az apa meghal. A fiú súlyosan megsebesül, és kórházba szállítják. A sürgősségi osztályon az orvos felkiált: nem tudom megoperálni ezt a fiút, mert a gyerekem! Hogyan lehetséges ez? Ma, a 21. században ez a fejtörő a legtöbb embernek problémát okoz.

img_0893.JPG

Természetesen arról van szó, hogy az orvos a fiú anyja.

Manapság mindenki vehemensen tiltakozik, ha a nők elleni előítéletekkel  vádolják. De az, hogy a fenti történet máig fejtörőként működhet, pontosan mutatja, hogy még mi, nők is nehezen tartjuk elképzelhetőnek, hogy a társadalmi ranglétra csúcsain nők legyenek.

Nem csak a nagyvállalatok vezetőségében és a miniszterek között nem hallatszik a nők hangja. Millió számra vannak Magyarországon nők, akiknek otthon sincs szava. Akiket bántalmazással tart kiszolgáltatottságban a társa. Akiknek baráti körben nyugodtan azt lehet mondani, hogy „anyukám, te ehhez most ne szólj hozzá“. Akiknek a férje adja ki a heti háztartási pénzt, és akinek arról forintra el kell számolnia.

És hányan vannak, akik úgy gondolják, mint a popzenész, Ákos? Hogy rendben van az, ha a nők ugyanazért a munkáért kevesebbet keresnek? Vagy akik szerint a „női princípium“ lényege, hogy a nők tartozzanak valakihez és szüljenek neki gyerekeket. Mintha Ákos stábja nem lenne tele nőkkel, akik a PR-ját menedzselik. Mintha a magyar nők többsége nem dolgozna két generáció óta. Mintha nem lennének a magyar nők magasabban iskolázottak a férfiaknál.

De mit gondolunk minderről mi, nők?

Önbizalom híján

Egyik barátnőm, Éva egy alkalommal meglepődve mesélte nekem, hogy az alá beosztott férfi jogász többet keres, mint ő. Biztattam, hogy beszéljen erről a főnökével. Mikor aztán szóvá tette ezt, a következő választ kapta: „hát igen, ő többet kért.“

doubt.jpg

Óriási a nők önbizalomhiánya a férfiakhoz képest. Önkritikusabb természetünk eredményeképp hajlamosak vagyunk arra, hogy a saját teljesítményünket alábecsüljük. Ki nem ismerné a kínzó érzést: vagyok-e olyan jó, mint más? Ha korábban nem, a gyermekszülés után, kisgyerekek mellett mindenképpen szembetalálkozunk ilyen kérdésekkel. Magunk is úgy gondoljuk, hogy lemaradtunk, és már biztosan nem vagyunk olyan jók. Emellett már a munka gondolatára kialakul bennünk a gyerekek miatti lelkiismeret-furdalás. Ebben az élethelyzetben szinte minden nő alacsonyabbra teszi a mércét. Nem erősködünk előmenetelért, magasabb fizetésért. Örülünk, ha meg tudjuk oldani a mindennapi feladatokat, és a család is boldog. A dolgozó nők „három műszakjának“ terhei és lelkiismeret-furdalásai alatt szép lassan felőrlődnek az álmaink, az ambícióink.

Mivel az első számú morális nyomás a tökéletes gyermeknevelés, a következő pedig a háztartás ellátása, szinte mindig a munka és a személyes ambíciók terén kötjük a legnagyobb kompromisszumokat. Megfelel nekünk, ha képzettségünk alatti munkát vállalunk, ha lemondunk a karrierpályánk fejlődéséről.  De vajon honnan ered ez sok kétely és önbizalomhiány? Miért nem tudunk jobb egyensúlyt teremteni, segítséget kérni a megnövekedett feladatokhoz? Miért nem tudunk pragmatikusabbak lenni? 

Nem akarunk problémát okozni

Gyerekkorunktól fogva azt tanítják nekünk, hogy alkalmazkodjunk. Gondoljunk csak bele: egy jól beszélő kisfiúnak hamar mondják: „olyan okos vagy, mint az apád! Lehetsz ügyvéd vagy politikus!“ Egy jól beszélő kislánynak azonban többnyire annyi biztatás jut, hogy ha minden jól megy, színésznő is válhat belőle. Később megkapjuk az obligát kérdést: „mikor mész férjhez, kislányom? “ Vagy pedig: „ugye otthon maradsz a kisbabával?“. Halljuk az óvónők hangját: „na végre, magát is látjuk, már azt hittük, nincs is anyja ennek a gyereknek.“ Mintha rendes nő csak az lenne, aki férjhez megy – és jó anya csak az lehetne, aki maga megy a gyerekekért az oviba.

 foto_2.JPG

Nagy szerencséje van annak a lánynak, akit szülei arra bíztatnak, hogy mondja el a véleményét és minden helyzetben és álljon ki magáért. Leggyakrabban ugyanis csak arra bátorít minket a környezetünk, hogy alkalmazkodjunk az elvárásokhoz. És ne csináljunk semmi bajt.  Ráadásul mi, nők a férfiakhoz képest sokkal inkább azt  szeretnénk, hogy szeressenek bennünket. Ehhez viszont az a legcélszerűbb, ha alkalmazkodunk, és nem akarunk „problémát okozni“. Mindezek persze nem tudatos folyamatok.

Érdemes szembesülni azzal, hogy mi, nők más elvárások mentén növünk fel, mint a férfiak. Így ha felnőttként mégis akarunk valamit, olyan világban kell manővereznünk, amelyet a férfiakra szabtak. Minél nagyobb a különbség a hagyományos gondoskodó szerepekhez képest, annál nehezebb a nők dolga. És persze annál nehezebb elérni azt is, hogy szeressenek vagy tiszteljenek bennünket. Nemrég egy politikusnő kapcsán azt találta mondani egy munkatársam, hogy „az a baj vele, hogy ambíciója van.“ Értetlenkedve kérdeztem, hogy komolyan beszél-e vagy csak viccel.

Ami jó a nőknek, jó a gyerekeknek és a férfiaknak is

Mindez nem jelenti azt, hogy nekünk, nőknek ne kellene mégis igényt formálnunk arra, hogy a képességeinket és a tudásunkat kibontakoztathassuk. Számos kutatás szerint azokban az országokban, ahol a nők elégedettebbek a munkájukkal, ott kiegyensúlyozottabbak a párkapcsolatok és a válás is kevesebb. Ahol a nők tudása számít, ott változatos gyermekgondozási rendszer van, és többféle munkaforma lehetséges. Külön jót tesz, ha létezik az apaszabadság intézménye, amely arra ösztönzi a szülőket, hogy a kicsi gyerekek melletti szülői szabadságot osszák meg egymás között. A férfiak bevonása a család és a gyermekek ellátásába különösen sokat javít a helyzeten, ráadásul nem csak a nők életét segíti, de a férfiak egészségét is erősíti. Addig viszont, amíg Magyarországon nem sikerül bevezetni ezt a nagyszerű lehetőséget, érdemes nekünk, nőknek arra törekednünk, hogy párunkat minél intenzívebben bevonjuk a gyermeknevelésbe.

Túlterheltség, lemondás, beletörődés

Érdemes tehát erőfeszítéseket tennünk. Mi, nők azonban igyekszünk tökéletesek lenni, mindent magunk megoldani és ezért nagy áldozatokat hozunk: „valamikor nagy terveim voltak, de most örülök, hogy így döntöttem, a gyerekeket felneveltük és végül is én is megvagyok.“ A magyar nők legjellemzőbb életélménye a túlterheltség,  a lemondás és a beletörődés. Míg a karrier, az ambíció a férfiaknak pozitív életcél, a nőknél számára mindig negatív hatása lehet.

foto.JPG

Nekünk, nőknek nagy energiákat kell mozgósítani, hogy kihasználhassuk a képességeinket és a tudásunkat, és saját és mások örömére élhessünk azzal, amit megtanultunk. Ezért nem mondhatunk le arról, hogy megosszuk a terheket a családban. Nem mondhatunk le arról, hogy kiköveteljük a munkánk elismerését: rendes fizetést, előmenetelt, kiérdemelt jutalmat.  Ahogy nem mondhatunk le arról sem, hogy hallassuk a hangunkat. Mert mi mást tudunk, mint a férfiak. És a mi tudásunkra is szüksége van mindenkinek.

Lelkiismeret-furdalás nélkül

Hogy meg tudjuk valósítani fiatalkori álmainkat, mindenekelőtt tudnunk kell, hogy általában másképp működünk, mint a férfiak egy férfiakra szabott világban. Csak akkor leszünk elégedettek és boldogok, ha tisztában vagyunk a különbségekkel, és erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy felmutassuk a saját erősségünket. Akkor lesz mindenkinek jó, ha életünk során nem adjuk fel az álmainkat és a vágyainkat, hanem azokat kiteljesítjük.

És ennek örömét átadjuk a gyerekeinknek is.

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szelenyizsuzsanna.blog.hu/api/trackback/id/tr918452290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weasel 2016.03.08. 13:25:29

Az önbizalomhiányból fakadó kockázatkerülés viszont kifejezetten jól jön olyan területeken, ahol értékeket kell védeni valamilyen rizikóval szemben.

Például a családi élet intimitását vagy az egészséget. (vö: a házas férfiak jellemzően azért élnek tovább, mert a feleségük gyakrabban küldi el őket orvoshoz)

2016.03.08. 13:29:34

De unalmas már ez az Ákosozás.
-Egyetértek azzal, hogy baj, ha egy nő ugyanazért a munkáért kevesebbet pénzt kap, mint a férfi.
-Egyetértek azzal, hogy nem szabadna, hogy ez legyen a legfontosabb dolog az életben.
-Viszont a tököm kivan azzal, hogy egyes embereknek szabad véleményt mondani dolgokról, egyeseknek pedig nem.

"Vagy akik szerint a „női princípium“ lényege, hogy a nők tartozzanak valakihez és szüljenek neki gyerekeket." Ezzel én is így vagyok. Mint ahogy azzal is, hogy a férfi princípium lényege, hogy tartozzon valakihez, aki szül neki gyerekeket.

Akinek a pénzkeresés fontosabb életcél, mint a család, annak csak gratulálni tudok. Függetlenül attól hogy férfiról vagy nőről van szó.

téridő2 2016.03.08. 13:39:56

@Négyzetrács: :) +100, ott a frappáns megfogalmazásért járó pont!

Más: mi a magyarázat arra, hogy "az önbizalom-hiányos" nők
kb 10%-kal hosszabb életkorra számíthatnak születésükkor, mint ffi társaik?

teeszmalac 2016.03.08. 13:55:12

Már megint ez a szegíny nők, szegíny nők... ócska nősovén propaganda. Ja bocs, tényleg kommunista-feminista világnap van.

Szánalmas fröcsögés az egész, tudományosan nem alátámasztott állítások tömkelegével, nemhogy hiteles, de bármilyen referencia nélkül. A leggagyibb feminohőzöngés komcsi agitprop stílusban. A vörös vér nem válik vízzé!

Mikor esik már arról szó, hogy a fiatal (16-35 éves) nők min. 80% kivételezett státuszban van a szexuális-párkapcsolati piacon, míg ugyanennek az értéknek liberálpiaci értelemben a faszik max. 20%-a felel meg? Ja, az én k..va anyámat, hogy "turkálok a nők bugyijában".

Potyka Kálmán 2016.03.08. 13:55:52

Oh, a felső középosztály fáradalmai és nehézségei.

Bezzeg a Tesco-ban mindenki egyenlő. Ugyanazt a motiváló munkát ugyanazért a motiváló fizetésért.

Altmagyar 2016.03.08. 13:56:40

"Millió számra vannak Magyarországon nők, akiknek otthon sincs szava. Akiket bántalmazással tart kiszolgáltatottságban a társa. " Forrást kérek, adatot erre a számra! Milliók.....

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.08. 13:57:59

"Óriási a nők önbizalomhiánya a férfiakhoz képest."

Felröhögtem!
A szőke kékszemű tökéletes herceget kereső nőkről nem az önbizalomhiány jut eszembe.
Eközben persze folyamatosan sírnak, hogy ez és ez nem tetszik a testükön, ez meg az milyen csúnya rajtuk (önmagukat hergelve főleg, mert a férfiak észre sem veszik azt az állítólagos "hibát", vagy éppen tetszik nekik), de közben még is eszméletlenül el vannak szállva maguktól. Nagyon fura ez a kettősség.

ralf 2016.03.08. 14:03:18

Persze ne felejtsük el, hogy ez egy rejtvény, azaz éppen azért nem mond ki minden részletet, hogy megnehezítse a dolgunkat (különben, ugye, nem fejtörő lenne, hanem beszámoló). Szóval ha doktornőről beszélünk, azért mod doktort, hogy lehetőleg férfira gondoljunk, mielőtt kivágja a megoldást. Ha bárki nem jön rá azonnal, hogy a szóbanforgó orvos nő, abból egyáltalán nem következik, hogy ne tudna egy nőt elképzelni orvosnak, főorvosnak vagy akár kórházigazgatónak.

Nem vitatom, hogy létezik megkülönböztetés, azt sem, hogy ez ellen tenni kell. De a csőbe húzás: "lám, ha ezt nem tudod, diskrimináló vagy", magát témát teszi hiteltelenné, nemcsak a nőkét, hanem más esetekben a zsidókét vagy a cigányokét. Pedig legalább azoknak nem kéne, akik valóban szívükön viselik. Nem kell címkézni, és nem kell senki mást ellenségnek tekinteni, csak aki valóban az.

Labrat01 2016.03.08. 14:04:30

@teeszmalac: ennyi. normális értékrenddel rendelkező férfi nem kell nekik, csak a pozícióban lévő (vagy annak tűnő) és lóvés (vagy annak tűnő) "alfahimekre" pörögnek rá, aztán csodálkoznak, hogy 35 év után a kutyának nem kellenek. Ezt kérték, megkapták. Amelyik meg bántalmazó kapcsolatban van, magának kereste. Ha annyira primitív, hogy a kezdeti jelekből nem vette észre, hogy a faszi gáz, akkor azt akarja. Mennyien vannak körülöttem, jókat röhögök rajtuk.

Eszter8826 2016.03.08. 14:09:39

@teeszmalac: úgy ahogy mondod. Tudod, lúzer férfiakkal nem kezdenek a nők......

inebhedj - szerintem 2016.03.08. 14:11:26

A fejtörő nem fejtörő, hanem pongyolaság. Az orvos nem kiálthatott fel így, ha az apa meghalt, csak az orvosNŐ, doktorNŐ. Tehát ha eme példa illusztrálni akar valamit, akkor legfeljebb a pongyola példákat, hipotéziseket képes.

Mérnork 2016.03.08. 14:13:26

Hát igen, az emberi faj az evolúció során a férfi és nő együttműködésére, egymás kiegészítésére és véletlenül sem a a rivalizálásukra építette fel a fajunk túlélését, ezért vannak hagyományos női és férfi szerepek.
Bármily hihetetlen, minden nő képes valamire, amire egyetlen férfi sem, és ami az emberi faj fennmaradása szempontjából a legfontosabb, a gyerekszülésre. Fő feladata a következő generáció felnevelése és társadalom építőkövének a családnak az összetartása. Normális világban ezért a szerepükért meg is kellene kapniuk a legnagyobb elismerést.
Sajnos a fogyasztói társadalomban irányítóinak ez nem tetszik, mivel a karrierista, agyatlan törtető plázapic$a jobban manipulálható az értelmetlen fogyasztásra.

Eszter8826 2016.03.08. 14:15:11

@téridő2: Erre van egy tézisem: Aki önbizalomhiányos, nem "bulizik" annyit, nem pasizik annyit --> nem zabálja nagy kanállal életet -> családra vágyik inkább, állandóságra, biztonságra --> ha sikerül megszereznie,--> boldog lesz --> Aki boldog, sokáig él :)

Pan Modry 2016.03.08. 14:23:05

@teeszmalac:

Ferfi vagyok, es amilyen dumat te lenyomntal luzer ferfiak szoktak nyomni, akik akkora balfaszok hogy nem tudnak becsajozni, es ahelyett hogy megtanulnak hogyan kell azt csinalni, a noket hibaztatjak.

inebhedj - szerintem 2016.03.08. 14:23:20

Mondjuk egy kifejezetten lányok fejlődési üteméhez kialakított általános iskolai rendszer árnyékában elég nehéz hitelesként értelmezni a "Gyerekkorunktól fogva" kezdetű bekezdést. :)

Ugyanígy a milliókról szóló sorokat. Én például azt tapasztalom, hogy a nők önbizalma milliószor nagyobb, mint a férfiaké. Gondolom, most akkor 1:1, probléma megoldva.

Ez a poszt segít viszont abban, hogy a női-férfi viszonyt egyensúlyban kezelők ezután a nők/ férfiak ellenében kezdjék meghatározni viselkedésüket.

Méghozzá duzzadó önbizalommal.

Eszter8826 2016.03.08. 14:25:13

@Mérnork: Ahham! Ha én elfogadom, hogy nekem az a dolgom, hogy gyereket szüljek és ne karriert építsek, akkor a férfinek meg az a dolga, hogy eltartson, és biztosítsa azt az életszínvonalat amit én tudnék magamnak biztosítani gyerek nélkül..és ha ezt elfogadom, és az anyaságot választom karrier helyett (én egyébként boldogan tettem ezt meg), akkor egy kurva szó sem érhet azért, mert párválasztáskor belenézek a pasi tárcájába utódlás miatt...Ugye?

Eszter8826 2016.03.08. 14:26:48

@Pan Modry: Bűbűűű, én előbb írtam ugyanezt! :) Nagyon le leszünk ám hordva....
Pedig, két nő írta ezt....de ahelyett, hogy magába nézne, mi leszünk a hülye picsák! :D

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.08. 14:28:31

@Eszter8826: ja nem kezdenek a szerintük "lúzerekkel" hanem 35 évesen pszichomókushoz járnak, miután szétsírták a rokonságot/barátokat, hogy mert nem találnak pasit, és nincs gyerek. Ők a nyertesek :D

-JzK- 2016.03.08. 14:43:37

Az én nőnapi ajándékom a hölgyeknek egy kis olvasnivaló, hogyan kell IGAZI nőnek lenni, nem borzalmas feminista hárpiának: www.reddit.com/r/RedPillWomen/

01234567 2016.03.08. 14:51:07

Már a kezdés "erős" volt. Az orvosnő. És akkor mindenki érti.
A folytatás pedig egy értelmiségi középosztály nő nemű tagjait valóban negatívan érintő probléma. Amivel foglalkozni kell, de nem szabad csaló módon általános társadalmi problémát kreálni belőle. A továbbiakban buta módon szembe állítja az írás az anyaságot a karrierrel, ebből bárki írja csak vesztesen kerülhet ki, ez most is sikerült. És nem lankad az író, jön a nők harmadik műszakja, ami szerintem is igazságtalan, de a nők nagy többsége nem tud igazán helyén kezelni és megbecsülni egy háztartásban tevőlegesen résztvevő férfit hosszú távon. Személyes tapasztalat, egy idő után vagy kihasználja, vagy lenézi, esetleg mindkettő. Én itt elfáradtam, remélem aki végig olvasta a továbbiakban érdekesebb írást talált.

Pan Modry 2016.03.08. 14:53:07

@fidesz maszop dk egykutya:

ha te a parkapcsolatban gyoztes-vesztes szituaciokra hajtasz ne csodalkozz, hogy nehany luzer, baszatlan banyaremen kivul mas nem all le veled!

Eszter8826 2016.03.08. 14:53:58

@fidesz maszop dk egykutya: Férjnél vagyok, köszi. Lúzer = Nem tesz semmit a céljaiért, mindenért más a hibás, mindig más ostoba...ő maga semmiről sem tehet és ilyen tulajdonságokra gondolok még.
Bocs, ez nem túl szimpi, akkor inkább vagyok egyedül .

Pan Modry 2016.03.08. 14:56:55

@Eszter8826:

Es en meg csak no sem vagyok :)))
De ferfikent mindig is szanalmasnak tartottam hogy mas ferfiak sajat luzerseguk miatt a noket hibaztatjak.

rozsomák 2016.03.08. 15:09:36

@Pan Modry: "De ferfikent mindig is szanalmasnak tartottam hogy mas ferfiak sajat luzerseguk miatt a noket hibaztatjak. "

Nyilván TE még olvasni se olvastad ezt a posztot, ami arról szól, hogy a férfiakat hibáztatja a nő a saját lúzerségéért..
:))))

shred 2016.03.08. 15:21:28

@fidesz maszop dk egykutya: a dolog lényege, hogy a nők többsége a másik nőnél akar jobban kinézni, nem annyira a férfinak tetszeni (persze nyilván a háttérben az működik, hogy a férfi őt válassza). A férfiaknál is megvan ez a farokméregetés, csak amíg mi képesek vagyunk lazán, humorral elütni a kinek-nagyobb-a-deltaizma típusú versengést, a nők nagyon gyakran tényleg kiborulnak ezekben a helyzetekben.

rockjano 2016.03.08. 15:34:14

@Négyzetrács:
"Vagy akik szerint a „női princípium“ lényege, hogy a nők tartozzanak valakihez és szüljenek neki gyerekeket." Ezzel én is így vagyok. Mint ahogy azzal is, hogy a férfi princípium lényege, hogy tartozzon valakihez, aki szül neki gyerekeket.

Én ezzel nem értek egyet. Nincs olyan hogy női princípium. A nő dolga ugyanaz mint minden emberé hogy jobb ember legyen. És ha lehet és tud akkor szüljön gyereket, mert mi férfiak nem tudunk. Ez amúgy nagyon is bele van programozva a nők túlnyomó többségébe. (de ha valakibe mégsem az sem tragédia).

Nem kell feltétlenül tartozni valakihez. Magának is szülhet. Mint egy férfi is csinálhat gyereket egy olyan nőnek akivel nem akar nem tud együtélni.
Vagy azt hiszi hogy tud de rájön hogy mégsem.

A házasság vagy az ahhoz hasonló dolog egy választás amiről sokszor kiderül egy idő után hogy működésképtelen.

Ez a baj Ákos szavaivel. Akinek egyébként teljesen rendben volt az interjúja csak elvi kérdésekről van szó.

rockjano 2016.03.08. 15:35:42

@Mérnork: Mint ahogy az agyatlan törtető plázafasz, meg a magát pocakosra zabáló sörrészeg tahó focidrukker.

rockjano 2016.03.08. 15:36:58

@shred: Ez emgint előitélet.

A nők sok helyzetben sokkal jobban tudnak együttműködni egymással mint mi férfiak. Az is igaz hogy máshogy versengenek mint mi … de mi is versengünk az nem kérdés…még a barátok is…

rockjano 2016.03.08. 15:40:05

Egyébként remek az írás kifejezetten gratulálok hozzá.

A nők önbizalomhiányát sokszor tévesztik össze az egyenesség hiányával, holott csak nem akarnak/mernek nagyon direktek lenni
Sokszor görcsösen meg akarnak oldani olyan helyzeteket is amiket lehet hogy nem kellene.

Pan Modry 2016.03.08. 15:41:49

@rozsomák:

en nem erzem a postban hogy en bloc a ferfiakat hibaztatna a helyzetert...

Pan Modry 2016.03.08. 15:44:59

@Mérnork:

en inkabb azt mondanam hogy amig a tarsadalom es a jog siman toleralja a hazassagon beluli eroszakot (lasd a vak komondor esete), nagyonis megertem az osszes 35 ev feletti szinglit hogy ezerszer meggondolja hogy kinel horgonyoz le, mertha szarul dont akkor tul nagyot veszit, mert jogilag nincsen megfeleloen vedve az agressziv allatok ellen.

HaCS 2016.03.08. 15:45:33

Hölgyeim!

Könyörgöm!

"Millió számra vannak Magyarországon nők, akiknek otthon sincs szava."

Hiszen egy férfi legyen erős, határozott, céltudatos! Minden helyzetre legyen megnyugtató válasza! Nyújtson biztonságot!
És csodálkoztok, hogy nem juttok szóhoz? Ti magatok nézitek levegőnek azt a férfit zsigerből, aki mellett "szóhoz lehet jutni". Tudom én, ilyen a biológia. De ennyi erővel a gravitációra is lehetnétek durcásak.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.08. 15:56:08

@Pan Modry: ki mondta, hogy arra hajtok? Arra mutattam rá, hogy bizonyos nők, ugye nem állnak le a "lúzerekkel". Aztán amikor 35 évesen ott állnak férfi, és gyerek nélkül akkor ki is a lúzer? Nem úgy tűnik, mintha azok a férfiak lennének a lúzerek akiket ezek a nők lúzernek neveznek, hanem ők maguk.

Ha egy nem csúnya nő nem talál magának férfit/vagy folymatosan megtalálja azokat, akik szétverik/átverik/megcsalják, azt csak magának köszönheti.

2016.03.08. 15:59:26

@rockjano:
Ákost megkérdezték, és elmondta a véleményét. Mint ahogy azt tettem én is, és te is. Azon ne kezdjünk el vitatkozni, hogy kinek van igaza, Ákos úgy látja, én így látom, meg te is így. Tőlem aztán gondolhatja valaki úgy, hogy az élet értelme, a princípium a hatalmas karrier, Isten megtalálása, a Fradi győzelme, vagy az, hogy egyszeűen csak érezzük jól magunkat. Bár én el nem tudom képzelni az életemet család, gyerek nélkül, és nem hiszem, hogy van bármi, ami több örömöt tudna okozni, mint a gyerekeim, de elhiszem, hogy más igen.

A gond azzal van, ha a feminácikkal ellentétes véleményen vagy, akkor olyan hisztit csapnak, indexestül, együttpmszdszestül, thome-ostul stb. hogy itt kérem micsoda nőgyűlölet van, neked nem lehet ez a véleményed, és kész! Bezzeg ha azt mondja az Ákos, hogy nem az a legfontosabb dolog az életben, hogy megtaláld a párod, és gyereket szülj neki, hanem hogy valósítsd meg önmagad, csinálj karriert, keress többet mint a férfiak, és akkor boldog leszel, akkor nem lett volna semmi probléma. Manapság ez az egyetlen elfogadható vélemény.

rozsomák 2016.03.08. 16:15:45

"a tarsadalom es a jog siman toleralja a hazassagon beluli eroszakot "

Igazad van.. a jog simán tolerálja a házasságon belüli lelki erőszakot, lelki terrort.
A fizikait viszont nem tolerálja.

A jog gyakorlata meg az, hogy a válóperekben ítélkező bírók 80%-a elvált nő, egy férfinak esélye sincs semmire.

Pan Modry 2016.03.08. 16:27:45

@fidesz maszop dk egykutya:

miert lenne azert luzer mert egyedul maradt? Ha nem talalt olyat akivel jol erzi magat, akkor jobb valasztas egyedul lenni.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.08. 16:43:29

@Pan Modry: Azért, mert az. Talált volna, csak hát brad pitt-nél nem akarta alább adni, mert álomvilágban. Maradt a kesergés, és a férfiak szidása, és a harcos feminizmus :)

macihagyma 2016.03.08. 16:47:09

Még hogy millió számra....én úgy tudom, hogy minden 10 nőből otthon 20-at megvernek.....

macihagyma 2016.03.08. 16:51:03

...és a búbánatos bánáti sánta béka f@szát! Ákos azt mondta, hogy a nőknek "nem az a dolga, hogy ugyanannyit keressen, mint egy féri!" és nem azt, hogy rendben van, ha egy nő kevesebbet keres....
Na, megyek....

Nomante 2.0 2016.03.08. 17:07:56

Geci ferfiak megint ők a hibásak, hiszen - a feminácik szerint - minden probléma forrásában a általanos férfi keresendő, nem saját maguk hülyeségei.

Augustin 2016.03.08. 19:37:17

@fidesz maszop dk egykutya: "Ha egy nem csúnya nő nem talál magának férfit..."

Na ez az, hogy meg vagytok sértődve, ha a nők nem csúnya férfiakat kerestek, pedig ti leírjátok a csúnya nőket. Ti is jobbat akartok, mint amit nyújtani tudtok, de ezért a nőket tartjátok jellemhibásnak.

kukatr 2016.03.08. 19:43:24

@Négyzetrács: Az a baj, hogy a két leghangosabb tábor, a szélsőséges soviniszták, csaholnak egymásra és az éterbe a fejlődő világunkban elhalványuló utolsó nemi privilégiumokért küzdve. A gond azzal van, hogy a mérsékeltebb réteg az érdemi párbeszéd helyett a vélemény csalóka burkával próbálja elkenni, hogy melyik oldal passzív támogatója.

A fejlődést nem lehet megállítani, el fognak tűnni a lényegi különbségek. A nemi szerepeken való görcsölés helyett koncentrálhatnánk arra, hogy ki mire képes és mivé tud válni.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.08. 20:28:31

@Augustin: sok nő kifejezetten csúnya férfival jön össze(jó persze gyakran a pénzért, de nem mindig), de sok nőnek nem jó egy átlagosan jóképű férfi sem, neki olyan kell mint az aktuális divatos sztár.

Hajdú Peter 2016.03.09. 03:14:31

@Pan Modry: "en inkabb azt mondanam hogy amig a tarsadalom es a jog siman toleralja a hazassagon beluli eroszakot (lasd a vak komondor esete), nagyonis megertem az osszes 35 ev feletti szinglit hogy ezerszer meggondolja hogy kinel horgonyoz le, mertha szarul dont akkor tul nagyot veszit, mert jogilag nincsen megfeleloen vedve az agressziv allatok ellen. "

Aha persze es a jogban az sincs szabalyozva, hogy kell segget torolni, aztan megis az emberek nagyresze elboldogul vele.
Hagyjuk ezt a faszsagot, hogy a jog, a tarsadalom, a FERFIAK(mindegyik) tehetnek arrol, ha valamilyen primitiv ribbancot felholtra ver, a szociopata elmebeteg ismerose, akirol 500 meterrol, sotetben is nyilvanvalo, hogy kozveszelyes elmebeteg, es a verekedesen kivul nem kepes mas erzelmi megnyilvanulasra.
Aki ilyen kapcsolatban belemegy, vagy benne marad az csak SAJAT MAGA tehet rolla ha verik, nem a ferfitarsadalom.
Miert megy egy elmebeteg kozelebe ?
Miert all szoba egy elmebeteggel ?
Miert letesit kapcsolatot egy elmebeteggel ?
Miert nem hagyja ott, az elso aggressziv megnyilvanulaskor ?
Egyikre sem a jog a tarsadalaom, vagy a ferfiak kenyszeritik.

Azokat a noket, akik valamilyen alantas erdekbol evekig elturik a bantalmazast, aztan a sajat nyomoruk miatt, az egesz ferfitarsadalmat vadoljak, tenyleg nyilvanossan kene AJULTRA POFOZNI, aztan megismetelni parszor a tobbiek okulasara.

cantharism · http://ellenpropaganda.com 2016.03.11. 02:49:18

Tele hazugsággal, ferdítéssel és a végtelenségig megcáfolt feminista mítoszokkal, propaganda az Együtt platformjáról. Itt meg lett cáfolva pontól pontra a poszt: ellenpropaganda.wordpress.com/2016/03/11/feminista-mitoszok-nyomaban/

pallasmacska 2016.03.11. 12:08:32

@Hajdú Peter: "Aki ilyen kapcsolatban belemegy, vagy benne marad az csak SAJAT MAGA tehet rolla ha verik, nem a ferfitarsadalom."

De kár, hogy ezt a baromságot már vagy 30 éve megcáfolta a vonatkozó szakirodalom... Nem is neked mondom, úgyse jut el az agyadig, de akit érdekel, annak ajánlom rákeresni a bántalmazás pszichológiájára.

@Mérnork: kettő dolgot tud csak a nő megcsinálni: megszülni és szoptatni a gyereket. Minden más feladat osztható. De nyilván kényelmesebb bezárni otthonra az asszonyt, amíg te éled vígan az életed.

sweeney todd 2016.03.11. 13:14:21

@Négyzetrács: ööö... nehogy már bárkinek is az legyen a lényege, hogy tartozzon a másikhoz!

blabla1120043dgameover 2016.03.13. 15:19:31

nagyon nehéz lett volna említést tenni Chimamanda Ngozi Adichieről, ha már a gondolatait a sajátunkként tüntetjük föl?

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2016.04.22. 17:13:43

@teeszmalac:

Tetszenek a véleményeid - teljesen egyetértek.

Zsuzsanna párttag-társzunk volt.....Csak tudnám, hogy pl. Ungár Klára (ex -ÁVH-s és MSZMP -káder apa zsidó láénya, lezby)
és az askenáz szépség, Zsuzsa MIT KERESTEK egy antikommunista, ruszkiellenes, patrióta függetlenségi pártban, AMI MAGYAR identitású volt, és szóba sem jöhetett valami AIPAC-rokonság!
Sem az 50-es, 60-as évek komcsi nomenklaturistái gyermekei által képzett párt, mint MSZMP-utód vezető erő legitimálása.

Az Együtt honlapja az oktatásügyi feliratokkal múlatságos: az oktatás NEM Orbánváltó tényező, ráadásul tömérdek pénzzel megvehető népség,
sőt,
megosztható:
szembenáll januártól a pedagófus és a nem pedagógus oktatási/iskolai alkalmazott, akit kilóra MEGVESZ a Kormány, ez már a Költségvetési törvényben van!

Szóval, drága Zsuzsa, olvasd a közvélemény.hu
felméréseit mostanában.

Nőügyekben pedig konszenzus van. Mármint a nők sérelmei ügyében.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2016.04.22. 17:21:18

@teeszmalac:

Ráadásul a DZSENDEROLÓGIA felkent professzorinája (izraeli állampolgár, CEU és Miskolci Egyetem, de tán Tel-Aviv is)
a saját ÁLTUDOMÁNYOS -elmekórtani tünet együttesére, pl, Újvidékre, Szabadkára magyar állami finanszírozású PhD. képzést szeretne, tehát úgymint "a féri az nő-e és ha nem, miért igen" jellegű elképesztő baromságra.

És sírdogál, hogy ez a kutya hímsovén kormány nem ád pénzt, de még az ellenzék sem pártolja!

Jó, majd ha Breivik lesz a norvég király, megnézzük, kinek ad a norvég alapból.

TarZerind · http://magyarsag.inda.hu 2016.04.22. 17:21:18

@teeszmalac:

Ráadásul a DZSENDEROLÓGIA felkent professzorinája (izraeli állampolgár, CEU és Miskolci Egyetem, de tán Tel-Aviv is)
a saját ÁLTUDOMÁNYOS -elmekórtani tünet együttesére, pl, Újvidékre, Szabadkára magyar állami finanszírozású PhD. képzést szeretne, tehát úgymint "a féri az nő-e és ha nem, miért igen" jellegű elképesztő baromságra.

És sírdogál, hogy ez a kutya hímsovén kormány nem ád pénzt, de még az ellenzék sem pártolja!

Jó, majd ha Breivik lesz a norvég király, megnézzük, kinek ad a norvég alapból.
süti beállítások módosítása